Gezondheidswerker worden
 

Gezondheidswerker worden

Gezondheidswerker worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
13%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een gezondheidswerker?

Wat doet een gezondheidswerker en waar werkt een gezondheidswerker? Een gezondheidswerker houdt zich bezig met de volgende werkzaamheden. Ondersteunen van individuen en gemeenschappen om gezonde gewoonten aan te leren. Activiteiten uitvoeren voor medisch personeel of gezondheidsorganisaties om programma's uit te voeren binnen een gemeenschap of regio die de gezondheid van personen en de gemeenschap promoten, in stand houden en verbeteren. Als gezondheidswerker kun je eventueel informatie verstrekken over beschikbare fondsen, sociale steun en informeel advies geven, je zelf inzetten voor de gezondheidsbehoeften van individuen. Maar denk ook aan het helpen gegevens te verzamelen en helpen bij het identificeren van de gezondheidsbehoeften van een gemeenschap. Veel gezondheidswerkers zijn (voormalige) verpleegsters of hebben een ander medische achtergrond. Waar werken gezondheidswerkers? Bijvoorbeeld bij de GGD of een (internationale) hulporganisatie. Heel concreet kun je denken aan inentingscampagnes of het verlenen van hulp in (voormalige) oorlogsgebeden.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van gezondheidswerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van gezondheidswerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is gezondheidswerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van gezondheidswerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een gezondheidswerker bedraagt 13%. Dat betekent dat de kans onder gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een gezondheidswerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een gezondheidswerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een gezondheidswerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend gezondheidswerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen gezondheidswerker

Gezondheidswerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor gezondheidswerker.

Vacatures gezondheidswerker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als gezondheidswerker? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is gezondheidswerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.