Studiekeuzetest

De gratis studiekeuzetest bestaat uit 30 vragen en duurt maar 5 minuten.

Kies dat wat je het leukst lijkt, wat je het liefst zou doen!

Zonder registratie direct je gratis studiekeuze rapport. Met PDF.

Start nu de studiekeuzetest! Kies voor afbeeldingen met een man of vrouw.

Studiekeuzevraag van

Ontdek binnen 5 minuten welke hbo- en wo-studies bij jou passen

studiekeuzetest

In Nederland zijn er meer dan 3000 studies op hbo- en wo-niveau. Hoe vind je in dit enorme aanbod de studie die bij jou past? De studiekeuzetest helpt jou stapsgewijs met het inzichtelijk maken van jouw interesses en de studies die hierbij passen. De test onderzoekt wat jij leuk vindt, van welke activiteiten jij energie krijgt. Als je later een baan vindt die past bij jouw persoonlijkheid is kans groter dat je gelukkiger zal zijn. Met deze studiekeuzetest ontdek je binnen 5 minuten met welke studies de kans het grootst is dat je later een beroep zal vinden dat bij jou past.

 

Gratis studiekeuzetest, zonder inschrijving & met PDF

Deze studiekeuzetest bestaat uit 30 vragen. Kies bij elke vraag de afbeelding met de activiteit of het werk dat jou het leukst lijkt. Je vaardigheden of competenties zijn niet belangrijk. Daarvoor ga je juist een studie volgen. De rapportage van de studiekeuzetest wordt meteen getoond. Je hoeft je niet in te schrijven of een e-mailadres achter te laten. De rapportage is ook geen korte versie van een betaalde variant. Tot slot kan je het rapport als PDF printen of downloaden.

 

Betrouwbare studiekeuzetest

Deze studiekeuzetest is gebaseerd op de RIASOC-theorie voor beroepskeuze. Een studie kies je over het algemeen met het idee om later betaald werk te vinden. De RIASOC-theorie wordt al decennia gebruikt om mensen te helpen bij het maken van de juiste beroeps- en studiekeuze. De genoemde studies, verdeeld in 10 studierichtingen, zijn afkomstig van Studiekeuze123. Het meest complete en actuele overzicht van studies.

 

Hoe werkt deze studiekeuzetest?

Deze studiekeuzetest werkt als volgt. Op basis van jouw persoonlijkheid en interesses wordt onderzocht welke beroepen hierbij passen. Vervolgens wordt gekeken welke studies je kan volgen waarbij de kans het grootst is dat je deze beroepen kunt gaan uitoefenen. Vervolgens is bekeken bij welke studierichtingen de meeste studies zitten die opleiden tot de beroepen die bij jou passen. Of je deze beroepen daadwerkelijk gaat kiezen is eigenlijk minder belangrijk. Door te kiezen voor een studie die aansluit bij beroepsinteresses maak je de kans groter dat de studie bij jou past, waardoor de studie leuker wordt en de kans groter is dat je afstudeert. Tegen die tijd zijn er misschien nieuwe beroepen ontstaan of weet je beter wat wilt. Dat is niet erg. Want zeker met studies op hbo- en wo-niveau kan je nog veel kanten op. Kies daarom een studie die zo goed mogelijk aansluit bij jou interesses.

 

Studiekeuzetest voor adviseurs

Als (studie)adviseur of decaan kan je deze studiekeuzetest en alle andere loopbaantesten van Jobpersonality via een eigen testaccount afnemen. Reclamevrij en voorzien van je eigen logo en huisstijlkleur. Ook kan je zelf testen klaarzetten en resultaten inzien. Je betaalt een kleine vergoeding voor het daadwerkelijk gebruik. Interesse? Vraag een testaccount met proeftegoed aan. Zodat je deze studiekeuzetest gratis en geheel vrijblijvend kunt uitproberen.