Gratis Drijfverentest

De gratis drijfverentest bestaat uit 36 vragen en duurt maar 5 minuten.

Kies dat wat je het belangrijkst vindt, wat je met je werk wilt bereiken!

Zonder registratie direct je gratis rapport met jouw werkwaarden.

Start nu de drijfverentest! Kies voor afbeeldingen met een man of vrouw.

Drijfverenvraag van

Wat zijn mijn drijfveren?

Krijg binnen 5 minuten antwoord op de vraag: Wat zijn mijn drijfveren? Helemaal gratis en zonder gegevens te moeten achterlaten.

 

Hoe werkt deze gratis drijfverentest?

Door middel van 36 vragen ontdek je wat jouw belangrijkste drijfveren zijn. Bij elke vraag kies je tussen twee afbeeldingen. Iedere afbeelding beeldt een bepaalde werkwaarde uit. Nadat je de laatste keer een afbeelding hebt aangeklikt, verschijnt direct de uitslag. In de rapportage kun je zien wat jouw score is op alle drijfveren. Ook laten we je zien wat jouw twee belangrijkste drijfveren zijn en wat voor soort werk(omgeving) en beroepen hierbij passen.

 

Welke werkwaarden worden getest?

De drijfverentest meet 9 drijfveren in relatie tot werk. Daarom kan je deze drijfveren ook werkwaarden noemen. Andere benaming voor drijfveren zijn loopbaanankers, motieven en loopbaanwaarden. Deze negen werkwaarden die je met deze test meet zijn vrijheid, geld, mensen, creativiteit, zekerheid, inhoud, maatschappij, macht en tastbaar werk. Deze negen drijfveren komen terug in verschillende onderzoeken en theorieën over drijfveren en werkwaarden. Meer informatie over de negen drijfveren voor werk vind je terug in het achtergrondartikel over drijfveren.

 

Drijfverentest met afbeeldingen

drijfverentest

De vragenlijst van de drijfverentest bestaat uit afbeeldingen. Bij iedere vraag moet je kiezen tussen twee afbeeldingen. In elke afbeelding zie je een man of vrouw dezelfde werkwaarde uitbeelden. Soms zal het lastig zijn om te kiezen, maar dat maakt voor de totaalscore niet heel erg veel uit. Voorafgaand aan de vragenlijst moet je bepalen of je de afbeeldingen met een mannelijke of vrouwelijke hoofdpersoon wilt zien. Hiervoor is gekozen om te voorkomen dat stereotypen over mannelijke of vrouwelijke waarden door de afbeeldingen worden bevestigd. Als je geen voorkeur wilt of kan uitspreken, kies je voor de optie ‘geen voorkeur’.

 

Gratis PDF van je drijfverenrapport

Na het maken van de test heb je meer inzicht in je werkwaarden. Wil de resultaten bewaren of printen? Dat kan. De rapportage van de drijfverentest kan je gratis downloaden als PDF. Je kan het PDF-bestand ook printen met als voordeel dat je testuitslag goed is opgemaakt. Je hoeft je hiervoor niet te registreren. Op deze manier kan je de uitslag met jouw werkwaarden nog een keer nalezen of delen met iemand anders.

 

Drijfverentest voor adviseurs

Als loopbaanadviseurs, coach of trainer kan je deze drijfverentest en alle andere loopbaantesten van Jobpersonality via een eigen testaccount afnemen. Reclamevrij en voorzien van je eigen logo en huisstijlkleur. Ook kan je zelf testen op naam klaarzetten en de resultaten inzien en overhandigen. Je betaalt een kleine vergoeding voor het daadwerkelijk gebruik. Interesse? Vraag nu een testaccount met proeftegoed aan. Zodat je het gebruik van deze drijfverentest gratis en geheel vrijblijvend kunt uitproberen.

 

Ervaringen gebruikers na maken drijfverentest

Marjolein

"Heel herkenbaar, maar ik zou het zelf nooit zo kunnen verwoorden. Erg fijn dus dat je geholpen wordt om te bepalen wat je belangrijk vindt in je werk."

Hetty
"De drijfverentest is snel, duidelijk en komt grotendeels overeen met de 50 werkwaarden, teruggebracht tot 9. In de uitslag herkende ik mezelf. Ik kan nu op zoek naar werk waarin ik deze waarden terugvind. Dit helpt me om een overstap aan te durven."

Jessica
"Prima test. Ik ga hem gebruiken voor mijn leerlingen in het VO tijdens maatschappijleer. Uit mijn test kwam naar voren dat ik prima zou passen als docent in het VO. Daar werk ik dus al 25 jaar!"