Maatwerktesten

Ben je op zoek naar een eigen test? We hebben jarenlange ervaring in maatwerktesten op het gebied van carrière en persoonlijkheid en al veel klanten geholpen. Er is veel mogelijk. Bijvoorbeeld een eigen test met afbeeldingen of een verbale test zonder cartoons. Je kunt de test zelf automatiseren of door ons laten digitaliseren en hosten. We houden het daarbij zo eenvoudig mogelijk. Dus geen ingewikkelde API’s, kosten per afname of licenties met een staffel. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Ben je niet op zoek naar maatwerk maar wil je de testen van Jobpersonality zelf afnemen? Vraag dan een gratis Zakelijk Account aan.

Maatwerktesten

3 soorten maatwerktesten

1. Aangepaste versie van een Jobpersonality test

Spreken de testen met afbeeldingen van Jobpersonality jou aan? Wil je deze zelf ook gebruiken maar dan in een aangepaste versie? Dat kan. Op mbostart.nl staat bijvoorbeeld onze beroepskeuzetest. Alleen zijn de verwijzingen in de uitslag naar beroepen vervangen door verwijzingen naar studierichtingen op de site van mbostart.nl. Kijk voor nog meer voorbeelden onderaan deze pagina.

2. Eigen non-verbale test

De gebruikte afbeeldingen in de testen van Jobpersonality kunnen alleen gebruikt worden door middel van een huurconstructie. Wil je dat niet en eigen afbeeldingen gebruiken? Dat kan. Wij leveren dan de vragenlijst, sleutel en rapportageteksten met een script voor de te ontwikkelen cartoons. Maar wij kunnen ook de cartoons voor jou laten maken zodat je zeker weet dat de juiste afbeeldingen gebruikt worden. Je krijgt dan een non-verbale test die volledig in jouw eigendom is en waarmee je kan doen wat je wilt.

3. Verbale maatwerktest

We hebben in het verleden veel verschillende soorten testen ontwikkeld. Denk aan een persoonlijkheidstest, studiekeuzetest, beroepentest, leerstijlentest, bedrijfskeuzetest, groepsrollentest of managementtest. Wij maken dan de vragenlijst en rapportageteksten met een instructie en sleutel. Waarna je de test zelf kan (laten) automatiseren. Maar je kan de test ook door ons laten automatiseren en hosten.

 

Kosten maatwerktest

Maatwerk hoeft niet duur te zijn. Bij optie 1 betaal je eenmalig voor aanpassingen in de vragenlijst en/of rapportageteksten. De kosten hiervan hangen erg af van de hoeveelheid maatwerk. Daarnaast betaal je een jaarlicentie per test. Een eigen verbale maatwerktest (optie 3) heb je al vanaf 1500 euro. Deze kan je dan naar eigen inzicht gebruiken. Dus zonder licenties of andere jaarlijkse kosten. Een test met plaatjes maar dan in een andere stijl (optie 2) is een stuk kostbaarder. Afhankelijk van het feit of de afbeeldingen door ons wil laten ontwikkelen of dit zelf gaat doen.

 

Voorbeelden van klanten

Jobpersonality heeft voor Studiekeuze123 de persoonlijkheidsmeter ontwikkeld. Studiekeuze123 is een initiatief van het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) in samenwerking met het hoger onderwijs. Met de persoonlijkheidsmeter ontdekken aankomend studenten welke beroepen bij hun persoonlijkheidskenmerken aansluiten zodat ze gerichter op zoek kunnen naar een passende studie. Ook de persoonlijkheidsmeter werkt met cartoons.

Jobpersonality heeft voor werkinhetvooruitzicht.nl een IT beroepentest ontwikkeld, gebaseerd op de IT beroepentest van Jobpersonality. ‘Werk in het vooruitzicht’ is een initiatief van Microsoft, ITPH Academy en LinkedIn. Om mensen te laten zien welke mooie en kansrijke beroepen de IT te bieden heeft en hen ook te helpen bij het krijgen van een baan in de digitale wereld. ‘Werk in het vooruitzicht’ wilde een toegankelijke test en kwam zodoende uit bij Jobpersonality.

 

Het Studie- & Loopbaancentrum van ROC Midden Nederland (ROCMN) wilde een test die haar studenten helpt als ze een andere studie moeten kiezen. Op de intranetsite van ROCMN kunnen de studenten via een stappenplan een aangepaste versie de beroepskeuzetest-mbo van Jobpersonality gebruiken. In de uitslag worden beroepen genoemd die qua naamgeving door KiesMBO worden gebruikt. Met een hyperlink naar de betreffende opleiding. Zodat een student meteen kan zien wat een beroep inhoudt en hoe de bijbehorende opleiding eruitziet. Het loopbaancentrum ontvangt automatisch een bericht als de test is gemaakt en de studenten kunnen de uitslag van een test als PDF downloaden of printen.

De stichting Jong Ondernemen, opgericht door VNO-NCW en de Kamer van Koophandel, was op zoek naar een toegankelijke test die jongeren inspireert en helpt bij het inzichtelijk maken van hun ondernemende softskills. De test moest niet te lang zijn, wel voldoende informatie geven en jongeren inspireren. Dit resulteerde in een ondernemerstest met cartoons. De uitslag kan als PDF gedownload worden en er is ook een Engelstalige versie gemaakt.

De Lentiz onderwijsgroep verzorgt veel groene opleidingen. Veel studenten blijken geen goed beeld te hebben van het aanbod en soort groene opleidingen. Vaak denken ze dat je opgeleid wordt om te schoffelen. Om studenten te laten zien wat er allemaal mogelijk is, gebruikt Lentiz een aangepaste versie van de beroepskeuzetest en drijfverentest. Bij elke uitslag zien studenten welke groene beroepen bij hen passen. Met een hyperlink naar de Lentiz opleidingen die je voor de getoonde beroepen nodig hebt.

medewerker klantenservice

Aan de slag

Spreekt een van bovenstaande oplossingen je aan of ben je op zoek naar een andere oplossing? Neem gerust contact op en stuur een e-mail naar info@jobpersonality.com. Er is veel mogelijk, tegen zeer concurrerende prijzen en we denken graag met je mee.

 

NEEM CONTACT OP

De testen van Jobpersonality afnemen bij je eigen klanten?

Heb je geen behoefte aan maatwerk maar wil de je testen van Jobpersonality wel zakelijk gebruiken? Dat kan. Via een zakelijk account kan je de testen van Jobpersonality reclamevrij afnemen. Bovendien zijn de testen dan voorzien van jouw logo en huisstijlkleur en heb je extra mogelijkheden bij het klaarzetten en inzien van de uitslag. Je betaalt per afname door middel van een testkrediet. Al vanaf 50 euro per keer te bestellen. Dus geen dure abonnementen, licenties of staffels. Op Jobpersonality Zakelijk vind je meer info en kan je geheel vrijblijvend een account aanvragen waarmee je het gratis kan uitproberen.