Ondernemerstest

De ondernemerstest bestaat uit 30 vragen en duurt maar 5 minuten.

Kies dat waar je het beste in bent, welke competentie het meest op jou van toepassing is!

Zonder registratie direct je gratis rapport van de ondernemerstest.

Start nu de ondernemerstest! Kies voor afbeeldingen met een man of vrouw.

Vraag van

Wat voor ondernemer ben ik?

Met deze ondernemerstest ontdek je wat voor soort ondernemer je bent. Niet iedere ondernemer is hetzelfde en iedereen heeft wel competenties die gewenst zijn voor het ondernemerschap. Ben je een ondernemer met lef, ben je een aanpakker, heb je altijd goede ideeën of kan je mensen bij elkaar brengen? Met de ondernemerstest ontdek je welke van deze en andere ondernemerscompetenties het meest op jou van toepassing zijn.

 

Test je ondernemerschap binnen 5 minuten

De gratis ondernemerstest is leuk om te maken en toch is de uitslag serieus en accuraat. Deze test voor ondernemerschap bestaat uit 30 vragen. Bij elke vraag moet je kiezen uit 2 afbeeldingen. Binnen 5 minuten weet je welke competenties voor ondernemerschap het beste bij jou passen. Na het maken van de test krijg je direct toegang tot de uitslag en kan je deze gratis als PDF printen of downloaden.

ondernemerstest

Rapport ondernemerstest

In de rapportage van de ondernemerstest kan je zien hoe je op elk van de zes ondernemerscompetenties hebt gescoord. Op basis van je twee hoogste scores wordt omschreven wat voor soort ondernemer je bent. Ook kan je zien, mocht je geen ondernemer willen worden, wat voor beroepen passen bij jouw ondernemerscompetenties.

 

Theorie ondernemerstest

De stichting Jong Ondernemen, opgericht door de Kamer van Koophandel en de werkgeversorganisatie VNO-NCW, onderscheidt 6 ondernemerscompetenties. Deze zijn initiatierijk, samenwerkend, creatief, verantwoordelijk, doorzetter en zelfvertrouwen. Ondernemers scoren volgens Jong Ondernemen vooral hoog op een of meer van deze kenmerken.

Deze zes ondernemerscompetenties vertonen veel overlap met sommige kenmerken uit de veelgebruikte big five persoonlijkheidstheorie. Daarom is de vragenlijst deels gebaseerd op deze theorie. Wat de betrouwbaarheid en validiteit van deze ondernemerstest vergroot.

 

Ondernemerstest voor adviseurs

Als loopbaanadviseurs, coach of trainer kan je deze ondernemerstest en alle andere loopbaantesten van Jobpersonality via een eigen testaccount afnemen. Reclamevrij en voorzien van je eigen logo en huisstijlkleur. Ook kan je zelf testen op naam klaarzetten en de resultaten inzien en overhandigen. Je betaalt een kleine vergoeding voor het daadwerkelijk gebruik. Interesse? Vraag een testaccount met proeftegoed aan. Zodat je deze ondernemerstest gratis en geheel vrijblijvend kunt uitproberen.

 

Ervaringen gebruikers na maken ondernemerstest

Ingrid – Eigenaar van tekstbureau Woordkracht10

"Zojuist de ondernemerstest gedaan op Jobpersonality om te zien wat voor ondernemer ik nou eigenlijk ben. Fijn om te zien dat het in lijn ligt met mijn eigen gevoel. Ook leuk is die laatste regel: als ik toch geen ondernemer zou willen zijn, ben ik waarschijnlijk op mijn plek als creative director of copywriter. Ik hou ervan als dingen kloppen."

Margot – Eigenaar Mentaris Loopbaancoaching
"Dankzij Jobpersonality krijg je in 5 minuten al een tip van de sluier opgelicht: een beeld van jouw kwaliteiten als ondernemer ontstaat, zodra je de vragenlijst invult."