Loopbaantools

Loopbaantools helpen je bij het vinden en krijgen van de baan die bij je past. Hieronder staan 10 loopbaantools. Zoals gratis loopbaantesten of een overzicht met inspirerende loopbaanboeken. Met de beroepenzoeker kan je rondneuzen in een grote database met beroepen. Heb je behoefte aan loopbaanbegeleiding. Dankzij het STAP-budget kan je tegenwoordig gratis loopbaantrainingen volgen. Maar je kan uiteraard ook kiezen voor een loopbaancoach. Daarnaast hebben we de opleidingen met een grote kans op werk voor jou op een rij gezet. Genoeg keuze, kies de loopbaantool die het beste bij jou past!

loopbaantools

Welke loopbaantool wil jij gebruiken?

Hieronder staan 10 tools die je kunt gebruiken voor je loopbaan. Welke loopbaantool wil je gebruiken? Klik op de tool van jouw keuze voor meer informatie.

1. Loopbaantesten

Loopbaantesten helpen je bij het maken van loopbaankeuzes. Ze beantwoorden vragen als: wat ik wil ik, wie ben ik en wat kan ik? Op Jobpersonality hebben we voor de belangrijkste loopbaanvragen een loopbaantest ontwikkeld. Al onze loopbaantesten zijn gratis, werken met afbeeldingen en hebben als doel je te helpen bij het maken van een goede loopbaankeuze.

Loopbaantesten

 

2. Loopbaantips

Soms heb je genoeg aan een wijze raad of verklaring. Niet van een vriend of familielid maar op basis van een kort artikel dat ingaat op een specifiek loopbaanvraagstuk. In dit overzicht met beroepskeuze- en loopbaantips staat misschien net het antwoord op de ene loopbaanvraag. Hier vind je antwoorden op veel loopbaanvragen.

Loopbaantips

 

3. Loopbaancoaches

Soms kan het fijn om iemand te hebben die je helpt bij je loopbaan. Loopbaancoaches zijn hierin gespecialiseerd. Er zijn veel verschillende loopbaancoaches. Van coaches die je helpen bij je studiekeuze tot coaches die ervoor zorgen dat je een succesvolle carrièreswitch maakt. In dit overzicht staan coaches gerangschikt per loopbaanvraag. Voor elke loopbaanvraag is er wel een loopbaancoach te vinden. Welke loopbaancoach kies jij?

Loopbaancoaches

 

4. Loopbaantrainingen

Heb je niet genoeg aan een beroepskeuzetest? Overweeg dan een loopbaantraining. Speciaal daarvoor hebben we verschillende loopbaantrainingen geselecteerd. Sommige kun je online doen en sommige zijn face-to-face of in groepsverband. Elke loopbaantraining behandelt een specifieke loopbaanvraag. Van studiekeuze tot een carrièreswitch op latere leeftijd. Dankzij het STAP-budget kan je tegenwoordig ook gratis loopbaantrainingen volgen.

Loopbaantrainingen

 

5. Soft skill trainingen

Soft skills zijn generieke vaardigheden die in verschillende functies gewenst zijn. Zoals klantvriendelijkheid, presenteren en creatief denken. Deze soft skills maken jou interessant op de arbeidsmarkt. Iedereen bezit wel bepaalde soft skills. Maar misschien wil je sommige soft skills ontwikkelen of verbeteren? Op Jobpersonality hebben we per softskill de beste trainingen voor je op een rijtje gezet.

Soft skill trainingen

 

6. Ondernemerstrainingen

Voor heel veel mensen is het ondernemerschap een droom. Met deze ondernemerstrainingen leer je hoe je de ondernemersdroom werkelijkheid laat worden. Deze trainingen worden gekenmerkt door praktische tips en adviezen. Dus geen theorieën maar lessen die je meteen in de praktijk brengt waardoor je daadwerkelijk begint met ondernemen. Welke aankomend ondernemer wil dat nu niet?

Ondernemerstrainingen

 

7. Kansrijke opleidingen

Ben je toe aan een carrièreswitch? Er zijn genoeg opleidingen die je aan een (nieuwe) baan helpen! Er is bijvoorbeeld een groot tekort aan mensen die kunnen programmeren. Maar ook met een opleiding op het gebied van de zorg en de maakindustrie (bijvoorbeeld lassen en timmeren) vind je snel een baan. Op Jobpersonality hebben we de meest kansrijke opleidingen voor jou op een rij gezet!

Kansrijke opleidingen

 

8. Beroepenzoeker

Voor het maken van een goede loopbaankeuze is het ook van belang om meer te weten over mogelijke beroepen. Bestaat jouw beroep nog over 10 jaar? Wat kun je ermee verdienen? Zijn er veel vacatures? Wat is het aanbod van trainingen en opleidingen en welke persoonlijkheidskenmerken passen bij dit beroep? Met de gratis beroepenzoeker vind je jouw beroep en krijg je antwoord op deze vragen.

Beroepenzoeker

 

9. Loopbaanboeken

Loopbaanboeken hebben ten opzichte van online tools een paar grote voordelen. Ze hebben vaak een duidelijke structuur en ordening. Er zitten geen links of banners in die je afleiden. Sommige boeken bevatten pagina’s waarop je kunt schrijven. Wat je bewuster maakt van je keuzes. De beste loopbaan en carrièreswitch boeken hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Loopbaanboeken

 

10. Cv maken

Een goed cv blijft belangrijk. Bij een sollicitatie wordt hier vrijwel altijd om gevraagd. Tevens kun je een up-to-date cv ook gebruiken om je LinkedIn profiel te verrijken. Maar hoe maak je een goed cv, wat zet je erin en hoe zorg ik voor een mooie vormgeving? Ontdek nu hoe je een relevant en verzorgd cv maakt.

Cv maken