Loopbaantools

Loopbaantools helpen je bij het vinden en krijgen van de baan die bij je past. Heb je nog geen idee wat je wilt? Doe dan een van onze gratis loopbaantesten of vind een geschikte loopbaantraining. Weet je al wat je wilt maar heb je hulp nodig bij het krijgen van werk? Vind dan de opleiding die je aan een andere baan helpt of verbeter je soft skills waardoor je jouw kansen op de arbeidsmarkt vergoot. Welke loopbaantool kun jij nu gebruiken?


Loopbaantesten

Loopbaantesten helpen je bij het maken van loopbaankeuzes. Ze beantwoorden vragen als: wat ik wil ik, wie ben ik en wat kan ik? Op Jobpersonality hebben we voor de belangrijkste loopbaanvragen een loopbaantest ontwikkeld. Al onze loopbaantesten zijn gratis, werken met afbeeldingen en hebben als doel je te helpen bij het maken van een goede loopbaankeuze.

MEER INFORMATIE

Soft skills ontwikkelen

Soft skills zijn generieke vaardigheden die in verschillende functies gewenst zijn. Zoals klantvriendelijkheid, presenteren en creatief denken. Deze soft skills maken jou interessant op de arbeidsmarkt. Iedereen bezit wel bepaalde soft skills. Maar misschien wil je sommige soft skills ontwikkelen of verbeteren? Op Jobpersonality hebben we per softskill de beste trainingen voor je op een rijtje gezet.

MEER INFORMATIE

Loopbaantrainingen

Heb je niet genoeg aan een beroepskeuzetest? Overweeg dan een loopbaantraining. Speciaal daarvoor hebben we verschillende loopbaantrainingen geselecteerd. Sommige kun je online doen en sommige zijn face-to-face of in groepsverband. Elke loopbaantraining behandelt een specifieke loopbaanvraag. Van studiekeuze tot een carrièreswitch op latere leeftijd.

MEER INFORMATIE

Omscholen tot een ander beroep

Ben je toe aan een carrièreswitch? Er zijn genoeg opleidingen die je aan een (nieuwe) baan helpen! Er is bijvoorbeeld een groot tekort aan mensen die kunnen programmeren. Maar ook met een opleiding op het gebied van de zorg en de maakindustrie (bijvoorbeeld lassen en timmeren) vind je snel een baan. Op Jobpersonality hebben we de meest kansrijke opleidingen voor jou op een rij gezet!

MEER INFORMATIE

Beroepsinformatie

Voor het maken van een goede loopbaankeuze is het ook van belang om meer te weten over mogelijke beroepen. Bestaat jouw beroep nog over 10 jaar? Wat kun je ermee verdienen? Zijn er veel vacatures? Wat is het aanbod van trainingen en opleidingen en welke persoonlijkheidskenmerken passen bij dit beroep? Met de gratis beroepenzoeker vind je jouw beroep en krijg je antwoord op deze vragen.

MEER INFORMATIE

CV maken

Een goed CV blijft belangrijk. Bij een sollicitatie wordt hier vrijwel altijd om gevraagd. Tevens kun je een up-to-date CV ook gebruiken om je LinkedIn profiel te verrijken. Maar hoe maak je een goed CV, wat zet je erin en hoe zorg ik voor een mooie vormgeving? Online zijn er tegenwoordig handige tools die je hierbij kunnen helpen. Bijvoorbeeld via CV.nl of CVmaker.