Loopbaantools

Welke loopbaantool wil jij gebruiken?

Loopbaantools helpen je bij het vinden en krijgen van de baan die bij je past. Hieronder staan 10 loopbaantools. Zoals gratis loopbaantesten, een overzicht met inspirerende loopbaanboeken of tools om een perfect CV te maken. Met de beroepenzoeker kan je rondneuzen in een grote database met beroepen. Heb je behoefte aan loopbaanbegeleiding? Kies dan voor een loopbaantrainingen of laat je begeleiden door een loopbaanadviseur. En wat dacht je van een kaartspel waarmee inzicht kan krijgen in je loopbaan. Genoeg keuze, kies de loopbaantool die het beste bij jou past!

loopbaantools

1. Loopbaantesten

Loopbaantesten helpen je bij het maken van loopbaankeuzes. Ze beantwoorden vragen als: wat ik wil ik, wie ben ik en wat kan ik? Op Jobpersonality hebben we voor de belangrijkste loopbaanvragen een loopbaantest ontwikkeld. Al onze loopbaantesten zijn gratis, werken met afbeeldingen en hebben als doel je te helpen bij het maken van een goede loopbaankeuze.

Loopbaantesten

 

2. Loopbaantips

Soms heb je genoeg aan een wijze raad of verklaring. Niet van een vriend of familielid maar op basis van een kort artikel dat ingaat op een specifiek loopbaanvraagstuk. In dit overzicht met beroepskeuze- en loopbaantips staat misschien net het antwoord op de ene loopbaanvraag. Hier vind je antwoorden op veel loopbaanvragen.

Loopbaantips

 

3. Loopbaanadviseurs

Soms kan het fijn om iemand te hebben die je helpt bij je loopbaan. Loopbaanadviseurs zijn hierin gespecialiseerd. Er zijn veel loopbaanadviseurs. In dit overzicht staan de adviseurs gerangschikt per provincie. Ze zijn bekend met de unieke testen van Jobpersonality. Ook is er een categorie van online loopbaanadviseurs.

Loopbaanadviseurs

 

4. Loopbaantrainingen

Heb je niet genoeg aan een beroepskeuzetest? Overweeg dan een loopbaantraining. Speciaal daarvoor hebben we verschillende online loopbaantrainingen geselecteerd. Alle trainingen kan je voor een kleine vergoeding per maand onbeperkt volgen. De kans is groot dat je een training vindt die jouw loopbaanvraag beantwoordt en je kan direct beginnen.

Loopbaantrainingen

 

5. Soft skill trainingen

Soft skills zijn generieke vaardigheden die in verschillende functies gewenst zijn. Zoals klantvriendelijkheid, presenteren en creatief denken. Deze soft skills maken jou interessant op de arbeidsmarkt. Iedereen bezit wel bepaalde soft skills. Maar misschien wil je sommige soft skills ontwikkelen of verbeteren? Op Jobpersonality hebben we per softskill de beste trainingen voor je op een rijtje gezet.

Soft skill trainingen

 

6. Ondernemerstrainingen

Voor heel veel mensen is het ondernemerschap een droom. Met deze ondernemerstrainingen leer je hoe je de ondernemersdroom werkelijkheid laat worden. Deze trainingen worden gekenmerkt door praktische tips en adviezen. Dus geen theorieën maar lessen die je meteen in de praktijk brengt waardoor je daadwerkelijk begint met ondernemen. Welke aankomend ondernemer wil dat nu niet?

Ondernemerstrainingen

 

7. Kaartspel

Een kaartspel kan je ook inzetten om richting te geven aan je loopbaan. In deze digitale wereld is het ook wel eens fijn om offline, zonder online afleidingen, je carrière te overdenken. Zeker als je dit samen met een coach of adviseur doet. Jobpersonality heeft het Beroepskeuze Kaartspel ontwikkeld. Voor het onderzoeken van je interesses en voorkeuren om zo gevoel te krijgen voor beroepen die bij je passen.

Beroepskeuze Kaartspel

 

8. Beroepenzoeker

Voor het maken van een goede loopbaankeuze is het ook van belang om meer te weten over mogelijke beroepen. Bestaat jouw beroep nog over 10 jaar? Wat kun je ermee verdienen? Zijn er veel vacatures? Wat is het aanbod van trainingen en opleidingen en welke persoonlijkheidskenmerken passen bij dit beroep? Met de gratis beroepenzoeker vind je jouw beroep en krijg je antwoord op deze vragen.

Beroepenzoeker

 

9. Loopbaanboeken

Loopbaanboeken hebben ten opzichte van online tools een paar grote voordelen. Ze hebben vaak een duidelijke structuur en ordening. Er zitten geen links of banners in die je afleiden. Sommige boeken bevatten pagina’s waarop je kunt schrijven. Wat je bewuster maakt van je keuzes. De beste loopbaan en carrièreswitch boeken hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Loopbaanboeken

 

10. Cv maken

Een goed cv blijft belangrijk. Bij een sollicitatie wordt hier vrijwel altijd om gevraagd. Tevens kun je een up-to-date cv ook gebruiken om je LinkedIn profiel te verrijken. Maar hoe maak je een goed cv, wat zet je erin en hoe zorg ik voor een mooie vormgeving? Ontdek nu hoe je een relevant en verzorgd cv maakt.

Cv maken