Loopbaantools

Loopbaantools helpen je bij het vinden en krijgen van de baan die bij je past. Heb je nog geen idee wat je wilt? Doe dan een van onze gratis loopbaantesten of laat je inspireren dor onze vele loopbaantips. Heb je behoefte aan loopbaanbegeleiding. Dankzij het STAP-budget kan je tegenwoordig gratis loopbaantrainingen volgen. Met diezelfde STAP-budgetten kan je ook gratis soft skill trainingen volgen. Hiermee vergroot je jouw competenties die in veel verschillende functies gewenst zijn. Daarnaast hebben we de opleidingen met een grote kans op werk voor jou op een rij gezet. Of wil je beginnen met een inspirerend loopbaanboek? Genoeg keuze, kies de loopbaantool die het beste bij jou past!

loopbaantools

Welke loopbaantool wil jij gebruiken?

Hieronder staan diverse tools die je kunt gebruiken voor je loopbaan. Welke loopbaanttool wil je gebruiken? Klik op de tool van jouw keuze voor meer informatie.

Loopbaantesten

Loopbaantips

Soft skill trainingen

Loopbaantrainingen

Ondernemerstrainingen

Omscholen

Beroepsinformatie

Loopbaanboeken

CV maken

 

Loopbaantesten

Loopbaantesten helpen je bij het maken van loopbaankeuzes. Ze beantwoorden vragen als: wat ik wil ik, wie ben ik en wat kan ik? Op Jobpersonality hebben we voor de belangrijkste loopbaanvragen een loopbaantest ontwikkeld. Al onze loopbaantesten zijn gratis, werken met afbeeldingen en hebben als doel je te helpen bij het maken van een goede loopbaankeuze.

MEER INFORMATIE

 

Loopbaantips

Op zoek naar loopbaantips of loopbaaninformatie? Voor bijvoorbeeld een toekomstbestendige studiekeuze, een beroepskeuze of een carrièreswitch op latere leeftijd. Of wil je meer te weten komen over het belang van soft skills, hoe je kan omscholen of het starten van een eigen onderneming? Hier vind je antwoorden op veel loopbaanvragen.

MEER INFORMATIE

 

Soft skills ontwikkelen

Soft skills zijn generieke vaardigheden die in verschillende functies gewenst zijn. Zoals klantvriendelijkheid, presenteren en creatief denken. Deze soft skills maken jou interessant op de arbeidsmarkt. Iedereen bezit wel bepaalde soft skills. Maar misschien wil je sommige soft skills ontwikkelen of verbeteren? Op Jobpersonality hebben we per softskill de beste trainingen voor je op een rijtje gezet.

MEER INFORMATIE

 

Loopbaantrainingen

Heb je niet genoeg aan een beroepskeuzetest? Overweeg dan een loopbaantraining. Speciaal daarvoor hebben we verschillende loopbaantrainingen geselecteerd. Sommige kun je online doen en sommige zijn face-to-face of in groepsverband. Elke loopbaantraining behandelt een specifieke loopbaanvraag. Van studiekeuze tot een carrièreswitch op latere leeftijd.

MEER INFORMATIE

 

Ondernemerstrainingen

Voor heel veel mensen is het ondernemerschap een droom. Met deze ondernemerstrainingen leer je hoe je de ondernemersdroom werkelijkheid laat worden. Deze trainingen worden gekenmerkt door praktische tips en adviezen. Dus geen theorieën maar lessen die je meteen in de praktijk brengt waardoor je daadwerkelijk begint met ondernemen. Welke aankomend ondernemer wil dat nu niet?

MEER INFORMATIE

 

Omscholen tot een ander beroep

Ben je toe aan een carrièreswitch? Er zijn genoeg opleidingen die je aan een (nieuwe) baan helpen! Er is bijvoorbeeld een groot tekort aan mensen die kunnen programmeren. Maar ook met een opleiding op het gebied van de zorg en de maakindustrie (bijvoorbeeld lassen en timmeren) vind je snel een baan. Op Jobpersonality hebben we de meest kansrijke opleidingen voor jou op een rij gezet!

MEER INFORMATIE

 

Beroepsinformatie

Voor het maken van een goede loopbaankeuze is het ook van belang om meer te weten over mogelijke beroepen. Bestaat jouw beroep nog over 10 jaar? Wat kun je ermee verdienen? Zijn er veel vacatures? Wat is het aanbod van trainingen en opleidingen en welke persoonlijkheidskenmerken passen bij dit beroep? Met de gratis beroepenzoeker vind je jouw beroep en krijg je antwoord op deze vragen.

MEER INFORMATIE

 

Loopbaanboeken

Loopbaanboeken hebben ten opzichte van online tools een paar grote voordelen. Ze hebben vaak een duidelijke structuur en ordening. Er zitten geen links of banners in die je afleiden. Sommige boeken bevatten pagina’s waarop je kunt schrijven. Wat je bewuster maakt van je keuzes. De beste loopbaan en carrièreswitch boeken hebben we voor jou op een rijtje gezet.

MEER INFORMATIE

 

CV maken

Een goed CV blijft belangrijk. Bij een sollicitatie wordt hier vrijwel altijd om gevraagd. Tevens kun je een up-to-date CV ook gebruiken om je LinkedIn profiel te verrijken. Maar hoe maak je een goed CV, wat zet je erin en hoe zorg ik voor een mooie vormgeving? Online zijn er tegenwoordig handige tools die je hierbij kunnen helpen. Bijvoorbeeld via CV.nl of CVmaker.