Persoonlijkheidstest

Deze gratis persoonlijkheidstest duurt maar een paar minuten.

Kies de afbeelding die het meest op jou van toepassing is, waarin jij jezelf het meest herkent.

Zonder registratie direct je gratis rapport van je persoonlijkheidsprofiel.

Start nu de persoonlijkheidstest! Kies voor afbeeldingen met een man of vrouw.

Vraag van

Wat is mijn persoonlijkheid?

Met deze persoonlijkheidstest ontdek je hoe je scoort op de vijf hoofddimensies van persoonlijkheid. Deze vijf dimensies zijn emotionele stabiliteit, extraversie, vriendelijkheid, ordelijkheid en openheid. Jouw scores op deze vijf eigenschappen geven een goed beeld van jou als persoon. Tezamen generen de vijf scores een uniek persoonlijkheidsprofiel. In de uitslag kun je per persoonlijkheidskenmerk zien wat deze eigenschap inhoudt, hoe jij hierop scoorde, wat voor (werk)omgeving hier het beste bij past en krijg je tips.

 

Big Five persoonlijkheidstheorie

De test is gebaseerd op de Big Five persoonlijkheidstheorie. Deze theorie is een van de best onderzochte persoonlijkheidstheorieën en wereldwijd het model over persoonlijkheid waar de grootst mogelijke consensus over bestaat. De Big Five wordt met andere woorden beschouwd als de beste persoonlijkheidstheorie. Uit al deze onderzoeken blijkt dat je iemands persoonlijkheid door middel van vijf dimensies, de zogenaamde Big Five, kunt beschrijven. Deze dimensies zijn extraversie, vriendelijkheid, emotionele stabiliteit, ordelijkheid en openheid. Veel persoonlijkheidstesten die bij assessments, outplacement en re-integratie worden gebruikt, zijn gebaseerd op de Big Five persoonlijkheidstheorie. Sommige mensen schrijven Big Five met een cijfer, als Big 5 test.

 

Persoonlijkheidstest met afbeeldingen 

persoonlijkheidstest

De Big Five persoonlijkheidstest werkt met afbeeldingen en is heel intuïtief in het gebruik. Bijna als een spel. Daarom kun je deze test een vorm van serious gaming noemen. Het is namelijk een game met een ander doel dan puur vermaak. Deze Big Five test is leuk om te maken en toch is de uitslag serieus en accuraat en dient deze om je te helpen bij het maken van loopbaankeuzes. Je kunt daarbij kiezen uit twee soorten afbeeldingen. Een vragenlijst met afbeeldingen waarin een vrouw activiteiten of persoonlijkheidskenmerken uitbeeldt of dezelfde afbeeldingen waarbij een mannelijke figuur de hoofdrol speelt. Hiervoor is gekozen om bepaalde stereotypen te voorkomen. Zodat je activiteiten en eigenschappen die door mensen als vrouwelijk worden gezien ook door mannen verbeeldt ziet worden. En andersom. Je kunt als respondent uiteraard ook aangeven geen voorkeur te hebben voor een vragenlijst met mannelijke of vrouwelijke plaatjes.

 

Waarom is deze persoonlijkheidstest gratis?

De test is gratis zodat iedereen de kans heeft om te ontdekken wat zijn of haar sterke kanten zijn en welke valkuilen daarbij horen. Je hoeft je ook niet te registreren of op een andere manier te betalen met persoonlijke informatie. In de gratis uitslag en op de website staan wel advertenties. Daarnaast kunnen loopbaanadviseurs deze persoonlijkheidstest en alle andere loopbaantesten van Jobpersonality via een testaccount reclamevrij en in hun eigen huisstijl afnemen. Zij betalen een kleine vergoeding voor het daadwerkelijk gebruik van deze testen. Daardoor hoeven particulieren niet te betalen en ook geen e-mailadres op te geven om de uitslag te kunnen inzien.

 

Gratis PDF van je persoonlijkheidsrapport

Na het maken van de test heb je meer inzicht in je persoonlijkheid. Wil de resultaten bewaren of printen? Dat kan. De rapportage van de persoonlijkheidstest kan je gratis downloaden als PDF. Je kan het PDF-bestand ook printen met als voordeel dat je testuitslag goed is opgemaakt. Je hoeft je hiervoor niet te registreren. Op deze manier kan je de uitslag nog een keer nalezen of delen met iemand anders.

 

Testimonials

 

 

 

UWV: “De Big Five persoonlijkheidstest laat zien welke (werk)omgeving het beste bij je persoonlijkheid past. Dat wordt onderzocht aan de hand van 5 eigenschappen: extraversie, vriendelijkheid, emotionele stabiliteit, ordelijkheid en openheid. Je kiest steeds uit 2 afbeeldingen het plaatje dat het best bij je past.”

 

 

 

Universiteit Gent: “Niet elke persoonlijkheid kan aarden in elke bedrijfscultuur of binnen elke functie. Door je persoonlijkheid onder de loep te nemen, poogt men tot een zo goed mogelijke match te komen.”

 

 

 

Studiekeuze Twente: “Met deze Big Five test ontdek je hoe je scoort op de vijf hoofddimensies van persoonlijkheid. Jouw scores op deze vijf eigenschappen geven een goed beeld van jou als persoon.”

 

 

 

KU Leuven: "Deze test wil je zicht geven op jouw resultaat voor vijf persoonlijkheidseigenschappen:​​​​extraversie, vriendelijkheid, emotionele stabiliteit, ordelijkheid en openheid en legt de link naar de werkcontext."

SER: ”Persoonlijkheidstesten, zoals deze BIG Five, zorgen voor inzicht en helpen daarmee om keuzes te maken voor scholing en werk.”

Monsterboard: “Het kan lastig zijn om antwoorden te vinden. We zijn snel geneigd om niet kritisch genoeg of juist te kritisch te zijn naar onszelf. Gebruik de persoonlijkheidstest van Jobpersonality als 'welke baan past bij mij test'.”