Docent bedrijfskunde worden
 

Docent bedrijfskunde worden

Docent bedrijfskunde worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een docent bedrijfskunde?

Een docent bedrijfskunde geeft les op het gebied van bedrijfskunde en management, zoals accounting, finance, human resources, arbeidsverhoudingen, marketing en operationeel onderzoek. Docent bedrijfskunde worden? Afhankelijk van het soort onderwijsinstelling waaraan je lesgeeft, is doorgaans een opleidingsniveau van hbo of hoger vereist. Bij de meeste onderwijsinstellingen moet je wel een bevoegdheid tot het geven van onderwijs hebben. Een onderwijsbevoegdheid kun je halen door een lerarenopleiding af te ronden aan een hogeschool of universiteit. Op universiteiten dien je over het algemeen zelf een universitaire opleiding te hebben afgerond of zelfs gepromoveerd te zijn. Vaak combineer je dan het geven van onderwijs met het zelf uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. Op lager niveau volstaat over het algemeen een hbo opleiding om les te mogen geven en is het onderwijs praktijkgerichter.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van docent bedrijfskunde bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van docent bedrijfskunde. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is docent bedrijfskunde misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van docent bedrijfskunde verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een docent bedrijfskunde bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een docent bedrijfskunde binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een docent bedrijfskunde?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een docent bedrijfskunde met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend docent bedrijfskunde. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen docent bedrijfskunde

Docent bedrijfskunde worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor docent bedrijfskunde.

Vacatures docent bedrijfskunde

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als docent bedrijfskunde? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is docent bedrijfskunde niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.