Adviseur gezondheidsbevordering worden
 

Adviseur gezondheidsbevordering worden

Adviseur gezondheidsbevordering worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
5%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een adviseur gezondheidsbevordering?

Als adviseur gezondheidsbevordering of gezondheidsdeskundige voorzie je in en voer je programma’s uit op het gebied van gezondheidsonderwijs die individuen, families en hun gemeenschappen helpen om een gezonde leefstijl te optimaliseren en vast te houden. Daartoe hou je je bezig met het verzamelen en analyseren van gegevens om behoeften van een gemeenschap te identificeren voorafgaand aan het plannen, implementeren, monitoren en evalueren van programma's die ontworpen worden om een gezonde leefstijl, beleid en leefomgeving aan te moedigen. Je kunt eventueel fungeren als een bron van ondersteuning voor individuen, andere zorgverleners en de gemeenschap. Als het kan probeer je ook subsidies of andere geldbronnen aan te boren voor programma's voor gezondheidsonderwijs. Het beroep adviseur gezondheidsbevordering zal niet vaak in vacatureoverzichten staan. Veel adviseurs gezondheidsbevordering zijn bijvoorbeeld een diëtist die aan voorlichting doen en daar een grot deel van hun werktijd aan besteden.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken adviseur gezondheidsbevordering

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van adviseur gezondheidsbevordering. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is adviseur gezondheidsbevordering misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Toekomst beroep adviseur gezondheidsbevordering

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een adviseur gezondheidsbevordering bedraagt 5%. Dat betekent dat de kans klein is dat de taken en werkzaamheden van een adviseur gezondheidsbevordering binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen adviseur gezondheidsbevordering

Adviseur gezondheidsbevordering worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor adviseur gezondheidsbevordering.

Vacatures en salarissen adviseur gezondheidsbevordering

Het gemiddeld jaarsalaris van een adviseur gezondheidsbevordering bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is adviseur gezondheidsbevordering niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.