Docent bibliotheekwetenschap worden
 

Docent bibliotheekwetenschap worden

Docent bibliotheekwetenschap worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een docent bibliotheekwetenschap?

Een docent bibliotheekwetenschap geeft les op het gebied van bibliotheekwetenschap. Bibliotheekwetenschap is de studie van het logisch ordenen en documenteren van de menselijke kennis. Docent bibliotheekwetenschap worden? Afhankelijk van het soort onderwijsinstelling waaraan je lesgeeft, is doorgaans een opleidingsniveau van hbo of hoger vereist. Bij de meeste onderwijsinstellingen moet je wel een bevoegdheid tot het geven van onderwijs hebben. Een onderwijsbevoegdheid kun je halen door een lerarenopleiding af te ronden aan een hogeschool of universiteit. Als docent bibliotheekwetenschap dien je over het algemeen zelf een universitaire opleiding te hebben afgerond of zelfs gepromoveerd te zijn. Vaak combineer je dan het geven van onderwijs met het zelf uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van docent bibliotheekwetenschap bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van docent bibliotheekwetenschap. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is docent bibliotheekwetenschap misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van docent bibliotheekwetenschap verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een docent bibliotheekwetenschap bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een docent bibliotheekwetenschap binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een docent bibliotheekwetenschap?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een docent bibliotheekwetenschap met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend docent bibliotheekwetenschap. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen docent bibliotheekwetenschap

Docent bibliotheekwetenschap worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor docent bibliotheekwetenschap.

Vacatures docent bibliotheekwetenschap

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als docent bibliotheekwetenschap? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is docent bibliotheekwetenschap niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.