Docent communicatie worden
 

Docent communicatie worden

Docent communicatie worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
3
 

Wat doet een docent communicatie?

Een docent communicatie geeft les op het gebied van communicatie. Bijvoorbeeld interne communicatie, public relations, televisie- en radio-uitzendingen en journalistiek. Omvat zowel docenten die zich voornamelijk bezighouden met onderwijs als docenten die lesgeven en onderzoek combineren. Docent communicatie worden? Afhankelijk van het soort onderwijsinstelling waaraan je lesgeeft, is doorgaans een opleidingsniveau van hbo of hoger vereist. Bij de meeste onderwijsinstellingen moet je wel een bevoegdheid tot het geven van onderwijs hebben. Een onderwijsbevoegdheid kun je halen door een lerarenopleiding af te ronden aan een hogeschool of universiteit.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van docent communicatie bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van docent communicatie. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is docent communicatie misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van docent communicatie verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een docent communicatie bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een docent communicatie binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een docent communicatie?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een docent communicatie met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend docent communicatie. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen docent communicatie

Docent communicatie worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor docent communicatie.

Vacatures docent communicatie

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als docent communicatie? Bekijk hieronder de vacatures.


Is docent communicatie niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Docent
 2. Trainer
 3. Pedagogisch medewerker
 4. Remedial teacher
 5. Vertaler

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.