Docent aardrijkskunde worden
 

Docent aardrijkskunde worden

Docent aardrijkskunde worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
€ 50.364,-
vacatures
67
 

Wat doet een docent aardrijkskunde ?

Een docent aardrijkskunde of geografie geeft les op het gebied van aardrijkskunde. Volgens Wikipedia is aardrijkskunde of geografie een wetenschappelijke discipline die zich bezighoudt met het bestuderen van het aardoppervlak, het in kaart brengen van vormen van bijvoorbeeld cultuur, het plantenleven en de dierenwereld, gebruik van het milieu en verkeer en het beschrijven van het landschap overal op de wereld. Als docent geografie heb je uiteraard een passie voor aardrijkskunde. Maar daarnaast vind je het ook leuk om jonge mensen te inspireren en te helpen. Docent aardrijkskunde worden? Afhankelijk van het soort onderwijsinstelling waaraan je lesgeeft, is doorgaans een opleidingsniveau van hbo of hoger, het liefst op het gebied van aardrijkskunde vereist. Bij de meeste onderwijsinstellingen moet je daarnaast een bevoegdheid tot het geven van onderwijs hebben. Een onderwijsbevoegdheid kun je halen door een lerarenopleiding af te ronden aan een hogeschool of universiteit.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van docent aardrijkskunde bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van docent aardrijkskunde . Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is docent aardrijkskunde misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van docent aardrijkskunde verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een docent aardrijkskunde bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een docent aardrijkskunde binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een docent aardrijkskunde ?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 50.364,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een docent aardrijkskunde met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend docent aardrijkskunde . Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen docent aardrijkskunde

Docent aardrijkskunde worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor docent aardrijkskunde .

Vacatures docent aardrijkskunde

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als docent aardrijkskunde ? Bekijk hieronder de vacatures.


Is docent aardrijkskunde niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.