Docent maatschappelijk werk worden
 

Docent maatschappelijk werk worden

Docent maatschappelijk werk worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
3%
persoonlijkheidskenmerken
2
cursussen
5
 

Wat doet een docent maatschappelijk werk?

Als docent maatschappelijk werk ben je theoretisch en praktisch onderlegd op het terrein van maatschappelijk werk en dienstverlening. Als docent maatschappelijk werk heb je ervaring in het ondersteunen van burgers in kwetsbare posities, je bent in staat voor hun rechten en belangen op te komen. Daarnaast vind je het leuk en haal je energie uit het lesgeven en overdragen van kennis aan leerlingen. Naast het geven van onderwijs, behoort het coördineren van een onderwijs, het ontwikkelen van lesmateriaal en toetsen voor de eigen opleiding doorgaans tot het takenpakket. Als docent maatschappelijk werk ben je in het bezit van een relevant hbo-diploma. Bij de meeste onderwijsinstellingen moet je daarnaast ook een bevoegdheid tot het geven van onderwijs hebben. Een onderwijsbevoegdheid kun je halen door een lerarenopleiding af te ronden aan een hogeschool of universiteit.

Naar opleidingen en vacatures

Persoonlijkheidskenmerken docent maatschappelijk werk

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van docent maatschappelijk werk. Bezit jij dezelfde persoonljkheid? Dan is docent maatschappelijk werk misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Sociaal Intellectueel

Opleidingen en cursussen docent maatschappelijk werk

Docent maatschappelijk werk worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor docent maatschappelijk werk.

Vacatures docent maatschappelijk werk

Wil je weten wat een docent maatschappelijk werk verdient & wat de arbeidsvoorwaarden zijn? Bekijk de vacatures en salarissen.

Geen vacatures gevonden.

Is docent maatschappelijk werk niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1000 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken docent maatschappelijk werk

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest