Docent maatschappelijk werk worden
 

Docent maatschappelijk werk worden

Docent maatschappelijk werk worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
1
 

Wat doet een docent maatschappelijk werk?

Als docent maatschappelijk werk ben je theoretisch en praktisch onderlegd op het terrein van maatschappelijk werk en dienstverlening. Als docent maatschappelijk werk heb je ervaring in het ondersteunen van burgers in kwetsbare posities, je bent in staat voor hun rechten en belangen op te komen. Daarnaast vind je het leuk en haal je energie uit het lesgeven en overdragen van kennis aan leerlingen. Naast het geven van onderwijs, behoort het coördineren van een onderwijs, het ontwikkelen van lesmateriaal en toetsen voor de eigen opleiding doorgaans tot het takenpakket. Als docent maatschappelijk werk ben je in het bezit van een relevant hbo-diploma. Bij de meeste onderwijsinstellingen moet je daarnaast ook een bevoegdheid tot het geven van onderwijs hebben. Een onderwijsbevoegdheid kun je halen door een lerarenopleiding af te ronden aan een hogeschool of universiteit.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken docent maatschappelijk werk

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van docent maatschappelijk werk. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is docent maatschappelijk werk misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Toekomst beroep docent maatschappelijk werk

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een docent maatschappelijk werk bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een docent maatschappelijk werk binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen docent maatschappelijk werk

Docent maatschappelijk werk worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor docent maatschappelijk werk.

Vacatures en salarissen docent maatschappelijk werk

Het gemiddeld jaarsalaris van een docent maatschappelijk werk bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.


Is docent maatschappelijk werk niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Huisarts
 2. Diëtist
 3. Docent natuurkunde
 4. Coach
 5. Verpleegkundige

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.