Endoscopie verpleegkundige worden
 

Endoscopie verpleegkundige worden

Endoscopie verpleegkundige worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
34%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
1
 

Wat doet een endoscopie verpleegkundige?

Als endoscopieverpleegkundige assisteer je de medisch specialist bij diagnostische onderzoeken en therapeutische behandelingen. Een endoscopie is een darmonderzoek waarmee de arts verschillende organen aan de binnenkant van je lichaam kan bekijken. Je bewaakt en begeleidt patiënten (en diens relaties) voor, tijdens en na het onderzoek en/of de behandeling. Ook draag je zorg voor het gebruiksklaar zijn van de behandelkamers, apparatuur, onderzoeksinstrumentarium en overige hulpmiddelen. Dankzij jouw deskundigheid en professionele toegewijde zorg voelen de patiënten zich veilig en op hun gemak.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van endoscopie verpleegkundige bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van endoscopie verpleegkundige. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is endoscopie verpleegkundige misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van endoscopie verpleegkundige verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een endoscopie verpleegkundige bedraagt 34%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een endoscopie verpleegkundige binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een endoscopie verpleegkundige?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een endoscopie verpleegkundige met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend endoscopie verpleegkundige. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen endoscopie verpleegkundige

Endoscopie verpleegkundige worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor endoscopie verpleegkundige.

Vacatures endoscopie verpleegkundige

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als endoscopie verpleegkundige? Bekijk hieronder de vacatures.


Is endoscopie verpleegkundige niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Ambulancechauffeur
 2. Mondhygiënist
 3. Thuishulp
 4. Huishoudelijke hulp
 5. Persoonlijk begeleider

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.