Ambulancechauffeur worden
 

Ambulancechauffeur worden

Ambulancechauffeur worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
25%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een ambulancechauffeur?

Wil jij ambulancechauffeur worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor ambulancechauffeurs. Maar wat doet een ambulancechauffeur eigenlijk? Werken als ambulancechauffeur betekent de je de ambulance bestuurt voor het vervoeren van zieke, geblesseerde of revaliderende personen. Tevens assisteer je ambulancebroeder bij medische hulpverlening. Bijvoorbeeld bij het optillen van patiënten maar ook in noodsituaties kan er een beroep op je worden gedaan. Je helpt dan bijvoorbeeld bij het aanbrengen van een infuus, noodverband of het op afstand houden van omstanders. Ambulancechauffeur worden? Om een ambulance te mogen besturen, hoef je niet een verpleegkundige achtergrond te hebben. Je moet uiteraard wel een geldig rijbewijs hebben en minimaal een opleiding op MBO niveau hebben afgerond. Er is een speciale opleiding tot ambulancechauffeur die je alleen kunt volgen als je in dienst wordt genomen bij een ambulancedienst. Deze opleiding duur ongeveer een half jaar. Waar werkt een ambulancechauffeur? Tegenwoordig werken de meeste ambulancechauffeurs voor gespecialiseerde bedrijven op het gebied van het leveren van (kritisch) zorg.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van ambulancechauffeur bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van ambulancechauffeur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is ambulancechauffeur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van ambulancechauffeur verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een ambulancechauffeur bedraagt 25%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een ambulancechauffeur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een ambulancechauffeur?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een ambulancechauffeur met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend ambulancechauffeur. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen ambulancechauffeur

Ambulancechauffeur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor ambulancechauffeur.

Vacatures ambulancechauffeur

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als ambulancechauffeur? Bekijk hieronder de vacatures.


Is ambulancechauffeur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Ambulancechauffeur
 2. Mondhygiënist
 3. Thuishulp
 4. Huishoudelijke hulp
 5. Persoonlijk begeleider

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.