Ambulancechauffeur worden
 

Ambulancechauffeur worden

Ambulancechauffeur worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
25%
persoonlijkheidskenmerken
2
cursussen
5
 

Wat doet een ambulancechauffeur?

Wil jij ambulancechauffeur worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor ambulancechauffeurs. Maar wat doet een ambulancechauffeur eigenlijk? Werken als ambulancechauffeur betekent de je de ambulance bestuurt voor het vervoeren van zieke, geblesseerde of revaliderende personen. Tevens assisteer je ambulancebroeder bij medische hulpverlening. Bijvoorbeeld bij het optillen van patiënten maar ook in noodsituaties kan er een beroep op je worden gedaan. Je helpt dan bijvoorbeeld bij het aanbrengen van een infuus, noodverband of het op afstand houden van omstanders. Ambulancechauffeur worden? Om een ambulance te mogen besturen, hoef je niet een verpleegkundige achtergrond te hebben. Je moet uiteraard wel een geldig rijbewijs hebben en minimaal een opleiding op MBO niveau hebben afgerond. Er is een speciale opleiding tot ambulancechauffeur die je alleen kunt volgen als je in dienst wordt genomen bij een ambulancedienst. Deze opleiding duur ongeveer een half jaar. Waar werkt een ambulancechauffeur? Tegenwoordig werken de meeste ambulancechauffeurs voor gespecialiseerde bedrijven op het gebied van het leveren van (kritisch) zorg.

Persoonlijkheidskenmerken ambulancechauffeur

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van ambulancechauffeur. Bezit jij dezelfde persoonljkheid? Dan is ambulancechauffeur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Sociaal

Opleidingen en cursussen ambulancechauffeur

Ambulancechauffeur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor ambulancechauffeur.

Vacatures ambulancechauffeur

Wil je weten wat een ambulancechauffeur verdient & wat de arbeidsvoorwaarden zijn? Bekijk de vacatures en salarissen.


Is ambulancechauffeur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1000 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken ambulancechauffeur

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

  • fysiek werk
  • werk waarbij je vuil kan worden
  • machines of apparatuur bedienen
  • in de natuur en/of met dieren werken
  • buiten zijn
  • voertuigen besturen

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest