Di√ętist worden
 

Di√ętist worden

Di√ętist worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
0%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een di√ętist?

Als diëtist ben je een specialist op het gebied van voeding en begeleid je mensen met ondergewicht, overgewicht of obesitas. Maar ook voor advies bij medische klachten help je mensen. Bijvoorbeeld bij diabetes, een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, mensen met eetstoornissen (zoals anorexia) of darmklachten. Als diëtist help je dus zowel bij ziekte als gezondheid. Dit is ook meteen het verschil met een gewichtsconsulent. Een gewichtsconsulent is opgeleid om alleen mensen met gewichtsproblemen zonder medische klachten te begeleiden. Bij medische klachten in relatie tot voeding schakelt een gewichtsconsulent een diëtist of huisarts in. Hoe wordt je diëtist? Als diëtist heb je zowel kennis van eten en de nodige medische kennis in huis. De titel diëtist is een beschermde titel. Om diëtist te worden dien je minimaal een diëtisten opleiding op HBO niveau te hebben gevolgd. Een diëtist wordt soms ook wel aangeduid als voedingsdeskundige of voedingscoach. Deze laatste twee titels zijn echter niet beschermd. Waar werken diëtisten? Diëtisten werken bijvoorbeeld bij ziekenhuizen, klinieken voor mensen met ernstige eetstoornissen (zoals een obesitaskliniek) of huisartspraktijken.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van di√ętist bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van di√ętist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is di√ętist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van di√ętist verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een di√ętist bedraagt 0%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een di√ętist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een di√ętist?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een di√ętist met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend di√ętist. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen di√ętist

Di√ętist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor di√ętist.

Vacatures di√ętist

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als di√ętist? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is di√ętist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.