Industrieel schoonmaker worden
 

Industrieel schoonmaker worden

Industrieel schoonmaker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
66%
gemiddeld jaarsalaris
€ 31.196,-
vacatures
42
 

Wat doet een industrieel schoonmaker?

Als industrieel schoonmaker of industrieel reiniger werk je over het algemeen bij grote bedrijven en fabrieken. Je werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het schoonmaken met behulp van apparatuur zoals hogedruk reinigers, stofzuigers, veegmachines, boenmachines, schuimborstels en andere apparaten. Je maakt gebouwen, machines en andere objecten schoon door middel van natte reiniging, schuimreiniging, desinfectie, stofzuigen, vegen, schrobben, afspoelen en drogen. Vaak betreft het fysiek zwaar werk waarbij je niet schoon zal blijven of speciale kleding dient te dragen. Een voorbeeld van een gespecialiseerd industrieel schoonmaker is een asbestverwijderaar.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van industrieel schoonmaker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van industrieel schoonmaker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is industrieel schoonmaker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van industrieel schoonmaker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een industrieel schoonmaker bedraagt 66%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een industrieel schoonmaker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een industrieel schoonmaker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 31.196,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een industrieel schoonmaker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend industrieel schoonmaker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen industrieel schoonmaker

Industrieel schoonmaker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor industrieel schoonmaker.

Vacatures industrieel schoonmaker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als industrieel schoonmaker? Bekijk hieronder de vacatures.


Is industrieel schoonmaker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!