Verloskundig verpleegkundige worden
 

Verloskundig verpleegkundige worden

Verloskundig verpleegkundige worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
19
 

Wat doet een verloskundig verpleegkundige?

Als verloskundig verpleegkundige bestaan je werkzaamheden uit het verplegen en verzorgen van zwangere en bevallende patiënten. Die begeleid worden door een gynaecoloog. Je helpt de patiënten bij het wassen, het eten en bij de verzorging van hun uiterlijk. Je verschoont hun bed, ruimt op en helpt de gynaecoloog bij de bevalling. Je begeleidt de kraamvrouw met de verzorging en voeding van hun baby. Daarnaast vang je vrouwen op waarvan de baby is opgenomen in de couveuse op de babyafdeling. Verder geef je injecties en observeer je de wond van bijvoorbeeld een keizersnede op bloedverlies. Ook kan het nodig zijn om hechtingen of verband te verwijderen. Daarnaast houd je nauwlettend de gezondheidstoestand van zwangere en bevallende patiënten in de gaten en controleer je kraamvrouwen tijdens het kraambed. Bij onverwachte situaties bepaal je of je deze zelf kunt oplossen of dat je anderen moet waarschuwen, zoals het afdelingshoofd, de arts of een geestelijk verzorger. Een verpleegkundige die werkt op de afdeling verloskunde wordt ook wel een obstetrieverpleegkundige of kraamverpleegkundige genoemd. 

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken verloskundig verpleegkundige

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van verloskundig verpleegkundige. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is verloskundig verpleegkundige misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Sociaal Intellectueel

Toekomst beroep verloskundig verpleegkundige

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een verloskundig verpleegkundige bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een verloskundig verpleegkundige binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen verloskundig verpleegkundige

Verloskundig verpleegkundige worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor verloskundig verpleegkundige.


Is verloskundig verpleegkundige niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken verloskundig verpleegkundige

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) verloskundig verpleegkundige maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een verloskundig verpleegkundige CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!