Beroepentest hbo en wo

Deze gratis beroepentest hbo en wo duurt maar een paar minuten.

Kies dat wat je het leukst lijkt, wat je het liefst zou doen!

Ontdek direct welke beroepen op hbo en universitair niveau bij je passen.

Start nu de beroepskeuzetest! Kies voor afbeeldingen met een man of vrouw.

Vraag van

Beroepentest hbo en wo

Deze gratis beroepentest voor hoger opgeleiden laat zien welke hbo beroepen en wo beroepen bij je persoonlijkheid passen. De test is gebaseerd op de veelgebruikte RIASOC theorie voor beroepskeuze en speciaal ontwikkeld voor het vinden van een passend beroep op hbo en universitair niveau. Deze beroepentest voor hoger opgeleiden kun je gebruiken voor het vinden van je eerste baan op hoger niveau maar ook bij een carrièreswitch waardoor je moet uitkijken naar een andere baan op hbo of wo niveau. In plaats van deze test kun je ook de algemene beroepskeuzetest doen die laat zien welke beroepen op zowel middelbaar als hoger niveau bij je persoonlijkheid passen.

 

Studiekeuzetest hbo en wo

Voor het kiezen van de juiste studie op hbo- of universitair niveau kan je de studiekeuzetest maken. Net als deze beroepentest voor hoger opgeleiden laat de studiekeuzetest ook zien wat je persoonlijkheid is. Alleen worden er naast beroepen ook passende studies getoond. Voorkom een verkeerde studiekeuze en maak deze studiekeuzetest voor hoger opgeleiden.

STUDIEKEUZETEST

 

Testimonials

HBO Start: “Deze test geeft je veel inzicht in de verschillende beroepen voor hbo-ers en wo-ers. Ook wordt er rekening gehouden met jouw persoonlijkheid.”

 

WUR: “De meeste studiekeuzetesten zijn op een of andere manier gebaseerd op het RIASOC-model van Dr John Holland uit de Verenigde Staten. Wil uw kind weten welke RIASOC-codes het beste bij hem passen? Dan kan hij de beroepskeuzetest op Jobpersonality doen.”