Beroepentest hbo en wo

Deze gratis beroepentest hbo en wo duurt maar een paar minuten.

Kies dat wat je het leukst lijkt, wat je het liefst zou doen!

Ontdek direct welke beroepen op hbo en universitair niveau bij je passen.

Start nu de beroepskeuzetest! Kies voor afbeeldingen met een man of vrouw.

Vraag van

Beroepentest hbo en wo

Deze gratis beroepentest voor hoger opgeleiden laat zien welke hbo beroepen en wo beroepen bij je persoonlijkheid passen. De test is gebaseerd op de veelgebruikte RIASOC theorie voor beroepskeuze en speciaal ontwikkeld voor het vinden van een passend beroep op hbo en universitair niveau. Deze beroepentest voor hoger opgeleiden kun je gebruiken voor het maken van een studiekeuze, voor het vinden van je eerste baan op hoger niveau maar ook bij een carrièreswitch waardoor je moet uitkijken naar een andere baan op hbo of wo niveau. In plaats van deze test kun je ook de algemene beroepskeuzetest doen die laat zien welke beroepen op zowel middelbaar als hoger niveau bij je persoonlijkheid passen.

Studiekeuzetest hbo en wo

Deze hbo en wo beroepskeuzetest is ook geschikt voor het kiezen van de juiste studie op hbo of universitair niveau. Als je weet welk beroep op hbo of wo niveau bij persoonlijkheid past, ben je beter in staat om te bepalen welke studie je moet volgen. Bij een studiekeuze gaat het er uiteindelijk om dat je na je studie een baan vindt die bij je past. Daarom is een studiekeuzetest eigenlijk hetzelfde als een beroepskeuzetest. Voorkom een verkeerde studiekeuze en maak deze beroepskeuzetest hbo en wo.

Testimonials

HBO Start: “Deze test geeft je veel inzicht in de verschillende beroepen voor hbo-ers en wo-ers. Ook wordt er rekening gehouden met jouw persoonlijkheid.”

 

WUR: “De meeste studiekeuzetesten zijn op een of andere manier gebaseerd op het RIASOC-model van Dr John Holland uit de Verenigde Staten. Wil uw kind weten welke RIASOC-codes het beste bij hem passen? Dan kan hij de beroepskeuzetest op Jobpersonality doen.”