Beroepentest mbo

Deze mbo beroepskeuzetest bestaat uit 30 vragen en duurt maar 5 minuten.

Kies dat wat je het leukst lijkt, wat je het liefst zou doen!

Zonder registratie direct je gratis rapport. Ontdek welke beroepen op mbo niveau bij je passen.

Start nu de beroepskeuzetest! Kies voor afbeeldingen met een man of vrouw.

Vraag van

Beroepentest mbo

Deze gratis mbo beroepentest laat zien welke mbo beroepen bij je persoonlijkheid passen. De test is gebaseerd op de veelgebruikte RIASOC-theorie voor beroepskeuze en speciaal ontwikkeld voor het vinden van een passend beroep op middelbaar niveau. De beroepentest mbo kun je gebruiken voor het maken van een mbo studiekeuze, voor het vinden van je eerste baan op middelbaar niveau maar ook bij een carrièreswitch waardoor je moet uitkijken naar een andere baan op mbo niveau. In plaats van deze test kun je ook de algemene beroepskeuzetest doen die laat zien welke beroepen op middelbaar en hoger niveau bij je persoonlijkheid passen.

Studiekeuzetest mbo

Deze mbo beroepentest is ook geschikt voor het kiezen van de juiste mbo studie. Als je weet welk beroep op mbo niveau bij persoonlijkheid past, ben je beter in staat om te bepalen welke studie je moet volgen. Bij een studiekeuze gaat het er uiteindelijk om dat je na je studie een baan vindt die bij je past. Daarom is een studiekeuzetest eigenlijk hetzelfde als een beroepentest. Voorkom een verkeerde studiekeuze en maak deze mbo beroepentest. 

Testimonials

ROC Zadkine: “Wat vind jij interessant, waar ben je goed in en waar wil je werken? Wil je weten welke MBO beroepen bij jouw persoonlijkheid passen? Deze beroepskeuzetest kan je hier bij helpen.”

ROC Amersfoort: “Welke beroepen passen bij jouw persoonlijkheid? Check het hier!”

 

ROC Scalda: “Kijk voor eerste hulp bij studiekeuze ook eens rond op deze website!”