Docent antropologie worden
 

Docent antropologie worden

Docent antropologie worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een docent antropologie?

Een docent antropologie houdt zich bezig met het lesgeven in antropologie. Soms wordt dit vak ook sociale en culturele antropologie genoemd. Antropologie wordt ook wel menskunde of mensleer genoemd. Een antropoloog bestudeert de mens in al zijn aspecten, zowel fysiek als cultureel. Docent antropologie worden? Afhankelijk van het soort onderwijsinstelling waaraan je lesgeeft, is een opleidingsniveau van hbo of hoger vereist. Op universiteiten dien je over het algemeen zelf een universitaire opleiding te hebben afgerond of zelfs gepromoveerd te zijn. Vaak combineer je dan het geven van onderwijs met het zelf uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. 

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van docent antropologie bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van docent antropologie. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is docent antropologie misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van docent antropologie verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een docent antropologie bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een docent antropologie binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een docent antropologie?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een docent antropologie met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend docent antropologie. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen docent antropologie

Docent antropologie worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor docent antropologie.

Vacatures docent antropologie

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als docent antropologie? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is docent antropologie niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.