Docent strafrecht worden
 

Docent strafrecht worden

Docent strafrecht worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
€ 34.068,-
vacatures
6
 

Wat doet een docent strafrecht?

Een docent strafrecht is een gespecialiseerd docent recht en geeft les op het gebied van strafrecht, strafmaatregelen en wetshandhaving. Docent strafrecht worden? Afhankelijk van het soort onderwijsinstelling waaraan je lesgeeft, is doorgaans een afgeronde academische opleiding vereist. Bij de meeste onderwijsinstellingen moet je daarnaast ook een bevoegdheid tot het geven van onderwijs hebben. Een onderwijsbevoegdheid kun je halen door een lerarenopleiding af te ronden aan een hogeschool of universiteit.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van docent strafrecht bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van docent strafrecht. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is docent strafrecht misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van docent strafrecht verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een docent strafrecht bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een docent strafrecht binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een docent strafrecht?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 34.068,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een docent strafrecht met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend docent strafrecht. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen docent strafrecht

Docent strafrecht worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor docent strafrecht.

Vacatures docent strafrecht

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als docent strafrecht? Bekijk hieronder de vacatures.


Is docent strafrecht niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.