Informatie analist worden
 

Informatie analist worden

Informatie analist worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
22%
gemiddeld jaarsalaris
€ 46.949,-
vacatures
328
 

Wat doet een informatie analist?

Wil jij informatie analist worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor informatie analisten. Maar wat doet een informatie analist eigenlijk? Je vertaalt gebruikerswensen in concrete functionaliteit. Dat betekent dat je verstand hebt van IT, het liefst ook ervaring hebt gehad met programmeren. Je houdt je bezig met het implementeren en besturen van systemen. Zodat organisaties elektronische gegevens en documenten kunnen vastleggen, opslaan, terugvinden, delen en vernietigen. Deze functie wordt ook wel functioneel ontwerper genoemd. Waar werkt een informatie analist? Vaak bij een adviesbureau of in dienst van grote organisaties op het gebied van informatiesystemen. 

Naar opleidingen en vacatures

Persoonlijkheidskenmerken informatie analist

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van informatie analist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is informatie analist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Conventioneel Intellectueel

Toekomst beroep informatie analist

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een informatie analist bedraagt 22%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een informatie analist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen informatie analist

Informatie analist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor informatie analist.

Vacatures en salarissen informatie analist

Het gemiddeld jaarsalaris van een informatie analist bedraagt € 46.949,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is informatie analist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken informatie analist

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) informatie analist maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een informatie analist CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!