App developer worden
 

App developer worden

App developer worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
4%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
3
 

Wat doet een app developer?

Als app developer, applicatieprogrammeur of applicatieontwikkelaar maak je webapplicaties voor bedrijven en organisaties. Dat kunnen games zijn in de vorm van applicaties. Maar er zijn steeds meer bedrijven die hele processen op het gebied van bijvoorbeeld projectmanagement, distributie, voorraadbeheer en marketing digitaliseren en toegankelijk maken via een online applicatie op maat. Als app developer bedenk en maak je applicaties met behulp van software. Je zorgt ervoor dat de applicaties goed werken. Je houdt ook in de gaten of bestaande applicaties goed blijven werken of moeten worden uitgebreid. Als een applicatie klaar is, leer je iedereen hoe het werkt en beantwoord je vragen van gebruikers. Meestal werk je in een team van app developers, softwareontwikkelaars en accountmanagers. Sommige app developers zijn gespecialiseerd in het besturingssysteem van Apple en heten dan een iOS developer. Andere app developers leggen zich toe op het andere veelgebruikte Android besturingssysteem en heten dan een Android developer

Wil je applicatie ontwikkelaar worden? Dan zijn er genoeg mogelijkheden. Ook als je geen achtergrond hebt in programmeren. Via de keuzehulp programmeer opleidingen vind je wellicht een passende opleiding. Na een opleiding tot programmeur ben je min of meer zeker van een baan.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van app developer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van app developer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is app developer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van app developer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een app developer bedraagt 4%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een app developer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een app developer?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een app developer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend app developer. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen app developer

App developer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor app developer.

Vacatures app developer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als app developer? Bekijk hieronder de vacatures.


Is app developer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Software engineer
 2. KYC analist
 3. Programmeur
 4. Jurist
 5. Hacker

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.