Interne specialist regelgeving worden
 

Interne specialist regelgeving worden

Interne specialist regelgeving worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
8%
gemiddeld jaarsalaris
€ 57.000,-
vacatures
8
 

Wat doet een interne specialist regelgeving?

Coördineren en documenteren van interne processen m.b.t. regelgeving en procedures. Zoals interne audits, inspecties en registraties. Kan eventueel materiaal verzamelen en voorbereiden om te laten beoordelen door toezichthoudende instanties. Bijhouden van ontwikkelingen op je vakgebied. Vaststellen of de organisatie compliant is aan de nieuwe en bestaande prudentiele wet- en regelgeving en adviseren over opvolging van bevindingen hierbij. Compliant wil zeggen dat een organisatie voldoet aan de eisen die worden gesteld. Adviseren hierover aan het management en overige onderdelen van de organisatie. Een interne specialist regelgeving wordt ook wel een regulatory affairs specialist genoemd. Als regulatory affairs specialist zorg je er voor dat de producten of diensten van de organisatie voldoen aan wettelijke richtlijnen, wensen en eisen van eigen klanten en de eigen gestelde kwaliteitseisen. Waar werkt een regulatory affairs specialist? Vooral bij organisaties als banken en farmaceuten. Organisaties waaraan hoge eisen worden gesteld. Door zowel de overheid als klanten.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken interne specialist regelgeving

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van interne specialist regelgeving. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is interne specialist regelgeving misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Toekomst beroep interne specialist regelgeving

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een interne specialist regelgeving bedraagt 8%. Dat betekent dat de kans klein is dat de taken en werkzaamheden van een interne specialist regelgeving binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen interne specialist regelgeving

Interne specialist regelgeving worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor interne specialist regelgeving.

Vacatures en salarissen interne specialist regelgeving

Het gemiddeld jaarsalaris van een interne specialist regelgeving bedraagt € 57.000,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is interne specialist regelgeving niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.