Administratief medewerker worden
 

Administratief medewerker worden

Administratief medewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
98%
gemiddeld jaarsalaris
€ 28.495,-
vacatures
3306
 

Wat doet een administratief medewerker?

Als administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor het op orde houden van de administratie. Elke organisatie of bedrijf heeft te maken met administratieve werkzaamheden. Denk aan het bijhouden van de loonadministratie, gewerkte uren van werknemers, correspondentie, dossiers, offertes, klachten, facturen en e-mails. Bij middelgrote en grote organisaties worden deze werkzaamheden uitbesteed aan en uitgevoerd door administratieve werknemers. De werkzaamheden bestaan dan bijvoorbeeld uit het verwerken van orders, bijhouden en controleren van uitbestede werkzaamheden, afhandeling van klachten, versturen en verwerken van facturen, archiveren van contracten en overeenkomsten, opstellen van contracten, dossiers bijwerken, declaraties controleren en inboeken, inkomende post en e-mail verdelen. Als administratief medewerker kun je dus op veel verschillende plekken terechtkomen en lopen de werkzaamheden ook behoorlijk uiteen en zijn deze erg afhankelijk van de grootte en het type organisatie. Voor elke administratieve medewerker is het wel van belang dat je punctueel en ordelijk bent en verantwoordelijkheid neemt.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van administratief medewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van administratief medewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is administratief medewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Toekomst beroep administratief medewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een administratief medewerker bedraagt 98%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een administratief medewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen administratief medewerker

Administratief medewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor administratief medewerker.

Vacatures en salarissen administratief medewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een administratief medewerker bedraagt € 28.495,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is administratief medewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.