Adviseur corporate finance worden
 

Adviseur corporate finance worden

Adviseur corporate finance worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
23%
gemiddeld jaarsalaris
€ 45.600,-
vacatures
7
 

Wat doet een adviseur corporate finance?

Als investeringsmakelaar of adviseur corporate finance help je investeerders bij het vinden van betekenisvolle investeringen. Vooral op het gebied van private equity. Letterlijk betekent private equity 'privaat vermogen'. Het is de benaming voor investeringen in bedrijven zonder beursnotering. Private equity wordt ook wel durfkapitaal genoemd, omdat het niet zelden belegd wordt in startende of hele jonge bedrijven of ondernemingen met een onzekere toekomst. Als invetseringmakelaar is het jouw taak, expertise eb vak om bedrijven en particulieren die hierin willen beleggen te helpen. Als invetseringmakelaar kun je ook namens je cliënten onderhandelen en hen eventueel begeleiden bij een overname of fusie. 

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van adviseur corporate finance bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van adviseur corporate finance. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is adviseur corporate finance misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van adviseur corporate finance verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een adviseur corporate finance bedraagt 23%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een adviseur corporate finance binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een adviseur corporate finance?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 45.600,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een adviseur corporate finance met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend adviseur corporate finance. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen adviseur corporate finance

Adviseur corporate finance worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor adviseur corporate finance.

Vacatures adviseur corporate finance

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als adviseur corporate finance? Bekijk hieronder de vacatures.


Is adviseur corporate finance niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.