Kostprijsdeskundige worden
 

Kostprijsdeskundige worden

Kostprijsdeskundige worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
57%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
18
 

Wat doet een kostprijsdeskundige?

Als kostprijsdeskundige of kostprijsanalist ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de meest kosteneffectieve en competitieve begrotingen voor vaak complexe aanvragen. Je kent de prijzen en ontwikkelingen in de markt. Als kostprijsdeskundige bestaan je werkzaamheden uit het voorbereiden van kostenramingen voor industriële productie, bouwprojecten of diensten om management te ondersteunen bij het uitbrengen van biedingsoffertes of vaststellen van prijzen van diensten en producten. Veel kostprijsdeskundigen zij gespecialiseerd in specifieke diensten of producten.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken kostprijsdeskundige

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van kostprijsdeskundige. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is kostprijsdeskundige misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Conventioneel Ondernemend

Toekomst beroep kostprijsdeskundige

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een kostprijsdeskundige bedraagt 57%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een kostprijsdeskundige binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen kostprijsdeskundige

Kostprijsdeskundige worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor kostprijsdeskundige.


Is kostprijsdeskundige niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken kostprijsdeskundige

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

  • werkzaamheden initiëren en opstarten
  • mensen aansturen en leiden
  • verantwoordelijkheid nemen en dragen
  • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) kostprijsdeskundige maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een kostprijsdeskundige CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!