Logistiek specialist worden
 

Logistiek specialist worden

Logistiek specialist worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
5
 

Wat doet een logistiek specialist?

Een logistiek specialist houdt zich bezig met het analyseren en coördineren van logistieke taken binnen een bedrijf of organisatie. Hij of zij is verantwoordelijk voor het algehele proces van productie en binnenkomst van goederen (inbound), opslag en beheer van de goederen (distributie en fulfillment), tot de tijdige en correcte uitlevering van goederen (outbound). Als logistiek specialist heb je affiniteit met logistiek, distributie en operationele werkzaamheden. Je werkzaamheden kunnen bestaan uit het beheren van voorraden, onderhouden van contact met productleveranciers, tijdig inplannen van producties, afstemmen met financiële collega’s. Als logistiek specialist beweeg je je tussen de afdelingen inkoop, verkoop en finance. Je wilt processen optimaliseren en je voelt je verantwoordelijk. Je neemt de touwtjes in handen om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken logistiek specialist

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van logistiek specialist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is logistiek specialist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep logistiek specialist

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een logistiek specialist bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een logistiek specialist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen logistiek specialist

Logistiek specialist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor logistiek specialist.

Vacatures en salarissen logistiek specialist

Het gemiddeld jaarsalaris van een logistiek specialist bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.


Is logistiek specialist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.