Medewerker veehouderij worden
 

Medewerker veehouderij worden

Medewerker veehouderij worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
75%
gemiddeld jaarsalaris
€ 24.096,-
vacatures
12
 

Wat doet een medewerker veehouderij ?

Als medewerker van een veehouderij werk je bij een bedrijf waar levende boerderijdieren zoals vee, schapen, varkens, geiten en paarden worden gehouden. Het bedrijf houdt zich bezig met de productie van dieren en met de productie van dierproducten zoals vlees, vacht, huiden, eieren en melk. Jij zorgt er voor dat de dieren gezonde voeding krijgen en je maakt hun leefruimte schoon. Ook help je bij de verzorging van dieren. Je houdt hun gezondheid in de gaten en let erop dat ze zich normaal gedragen. Ook hun omgeving houd je in de gaten, dus de hokken, de stal of het weiland waarin ze verblijven. Je werkt grotendeels zelfstandig, maar overlegt regelmatig met de agrariër of bedrijfsleider. Een medewerker van een veehouderij wordt soms ook een vakexpert veehouderij genoemd. Als je met huisdieren werkt, word je een dierenverzorger genoemd. In vacatures wordt het vaakst gevraagd om medewerkers voor een melkveehouderij of varkenshouderij.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van medewerker veehouderij bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van medewerker veehouderij . Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is medewerker veehouderij misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van medewerker veehouderij verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een medewerker veehouderij bedraagt 75%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een medewerker veehouderij binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een medewerker veehouderij ?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 24.096,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een medewerker veehouderij met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend medewerker veehouderij . Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen medewerker veehouderij

Medewerker veehouderij worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor medewerker veehouderij .

Vacatures medewerker veehouderij

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als medewerker veehouderij ? Bekijk hieronder de vacatures.


Is medewerker veehouderij niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.