Onderzoeksassistent worden
 

Onderzoeksassistent worden

Onderzoeksassistent worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
65%
gemiddeld jaarsalaris
€ 27.600,-
vacatures
2
 

Wat doet een onderzoeksassistent?

Het werk van een onderzoeksassistent is heel divers en erg afhankelijk van de faculteit van een universiteit, het onderzoeksinstituut of de doelstelling van het onderzoek waarvoor je wordt ingeschakeld. Als onderzoeksassistent kun je bijvoorbeeld meewerken aan het verzamelen van data door het afnemen van interviews, het observeren van onderzoeksobjecten, het helpen bij laboratoriumonderzoek, het helpen bij publicaties, het assisteren bij colleges of onderwijs of het helpen bij het verwerken van statistische informatie. In dit laatste geval ben je dan eigenlijk een statistisch medewerker. De meeste onderzoeksassistenten zijn studenten of net afgestudeerde studenten die tegen betaling of een kleine vergoeding extra werkervaring kunnen opdoen op wetenschappelijk gebied. Sommige onderzoeksassistenten hebben een vaste betrekking. Het meeste werk van een onderzoeksassistent is uitvoerend van aard en wordt aangestuurd door docenten, hoogleraren of onderzoekers. Een onderzoeksassistent wordt soms ook een onderzoeksmedewerker genoemd. 

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken onderzoeksassistent

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van onderzoeksassistent. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is onderzoeksassistent misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Conventioneel Intellectueel

Toekomst beroep onderzoeksassistent

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een onderzoeksassistent bedraagt 65%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een onderzoeksassistent binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen onderzoeksassistent

Onderzoeksassistent worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor onderzoeksassistent.

Vacatures en salarissen onderzoeksassistent

Het gemiddeld jaarsalaris van een onderzoeksassistent bedraagt € 27.600,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is onderzoeksassistent niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken onderzoeksassistent

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) onderzoeksassistent maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een onderzoeksassistent CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!