Pedagoog worden
 

Pedagoog worden

Pedagoog worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
€ 47.943,-
vacatures
68
 

Wat doet een pedagoog?

Wat is een pedagoog en wat doet een pedagoog? Een pedagoog is iemand die een studie pedagogie heeft gevolgd. Pedagogie is een ander woord voor opvoedkunde. De studie opvoedkunde bekijkt en bestudeert hoe je kinderen met een bepaald doel kunt grootbrengen. Anders geformuleerd. Pedagogiek is de wetenschap van de ontwikkeling van een kind tot aan zijn volwassenheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwikkelen en bestuderen van onderwijsmethoden. Maria Montessori, de grondleger van het  montessorionderwijs, was bijvoorbeeld een pedagoog. Maar denk naast het onderwijsmethoden ook aan het bestuderen van de invloed van ouders, de omgeving, media en andere mogelijke factoren die van invloed zijn op de ontwikkeling van een kind en hoe je hiermee in de opvoeding mee om dient te gaan. Bijvoorbeeld als ouder of school. Als pedagoog ben je dus vrij breed opgeleid en onderzoekend ingesteld. In tegenstelling tot een orthopedagoog. Deze is bijvoorbeeld gespecialiseerd in de opvoeding en begeleiding van kinderen in problematische situaties.

Naar opleidingen en vacatures

Persoonlijkheidskenmerken pedagoog

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van pedagoog. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is pedagoog misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Sociaal Intellectueel

Toekomst beroep pedagoog

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een pedagoog bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een pedagoog binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen pedagoog

Pedagoog worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor pedagoog.

Vacatures en salarissen pedagoog

Het gemiddeld jaarsalaris van een pedagoog bedraagt € 47.943,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is pedagoog niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken pedagoog

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) pedagoog maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een pedagoog CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!