Adviseur waterbeheer worden
 

Adviseur waterbeheer worden

Adviseur waterbeheer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
2%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
1
 

Wat doet een adviseur waterbeheer?

Als specialist of adviseur waterbeheer bestaan je werkzaamheden uit ontwikkelen en implementeren van programma's en strategieën voor het waterbeheer. Bijvoorbeeld op het gebied van aanbod, kwaliteit en vraagstukken m.b.t. naleving van regelgeving. Je kent de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van (overstromings-) modellen. Als adviseur geef je advies op het gebied van (overstromings-)modellen, riolerings- en/of waterhuishoudkundige projecten, integrale oplossingen voor wateroverlast & waterveiligheid en ruimtelijke klimaatadaptatie. Je implementeert nieuwe methoden en technieken en initieert en begeleidt onderzoek op het gebied van hydrologie.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van adviseur waterbeheer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van adviseur waterbeheer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is adviseur waterbeheer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van adviseur waterbeheer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een adviseur waterbeheer bedraagt 2%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een adviseur waterbeheer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een adviseur waterbeheer?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een adviseur waterbeheer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend adviseur waterbeheer. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen adviseur waterbeheer

Adviseur waterbeheer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor adviseur waterbeheer.

Vacatures adviseur waterbeheer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als adviseur waterbeheer? Bekijk hieronder de vacatures.


Is adviseur waterbeheer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Consultant
 2. Advocaat
 3. Business controller
 4. Online marketeer
 5. Marktonderzoeker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.