Afvalstoffenspecialist worden
 

Afvalstoffenspecialist worden

Afvalstoffenspecialist worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
2%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een afvalstoffenspecialist?

Een afvalstoffenspecialist is eigenlijk een chemisch technoloog of ingenieur die zich bezighoudt met het verwerken van afvalstoffen. Je bent specialist op het gebied van afvalstoffen. Je kent de routes die afvalstoffen afleggen en weet waar afval vrijkomt. Als afstoffen specialist streef je naar maximaal hergebruik van afval. Dit is duurzamer, beter voor het milieu en kostenbesparend. Een afvalstoffenspecialist wordt daarom ook wel eens een specialist recycling genoemd. Waar werkt een afvalstoffenspecialist? Meestal bij grote organisaties met grote afvalstromen. Denk aan fabrieken, ziekenhuizen en vuilverwerkers. Maar als specialist kan je ook een adviserende rol hebben en werk je als adviseur bij een ingenieursbureau. In vacatures wordt vaak gevraagd om een chemisch technoloog.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van afvalstoffenspecialist bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van afvalstoffenspecialist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is afvalstoffenspecialist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van afvalstoffenspecialist verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een afvalstoffenspecialist bedraagt 2%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een afvalstoffenspecialist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een afvalstoffenspecialist?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een afvalstoffenspecialist met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend afvalstoffenspecialist. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen afvalstoffenspecialist

Afvalstoffenspecialist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor afvalstoffenspecialist.

Vacatures afvalstoffenspecialist

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als afvalstoffenspecialist? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is afvalstoffenspecialist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & intellectueel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Monteur elektrotechniek
 2. Technisch operator
 3. Laborant
 4. Product engineer
 5. Teeltspecialist

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.