Biochemische ingenieur worden
 

Biochemische ingenieur worden

Biochemische ingenieur worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
13
 

Wat doet een biochemische ingenieur?

Als biochemisch ingenieur, onderzoeker of engineer bestaan je werkzaamheden uit het ontwikkelen van direct inzetbaar materieel met behulp van kennis van biologie, scheikunde of bouwkunde. Doel van je werkzaamheden is het oplossen van problemen m.b.t. materialen, systemen of processen die samenhangen met mensen, planten, dieren, micro-organismen of biologische materialen. Waar werkt een biochemisch engineer? Je kunt bijvoorbeeld komen te werken bij commerciële onderzoeksinstituten, universiteiten, onderzoeksafdelingen van farmaceuten en andere innovatieve bedrijven. 

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van biochemische ingenieur bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van biochemische ingenieur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is biochemische ingenieur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van biochemische ingenieur verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een biochemische ingenieur bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een biochemische ingenieur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een biochemische ingenieur?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een biochemische ingenieur met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend biochemische ingenieur. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen biochemische ingenieur

Biochemische ingenieur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor biochemische ingenieur.

Vacatures biochemische ingenieur

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als biochemische ingenieur? Bekijk hieronder de vacatures.


Is biochemische ingenieur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & intellectueel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Monteur elektrotechniek
 2. Technisch operator
 3. Laborant
 4. Product engineer
 5. Teeltspecialist

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.