Financieel toezichthouder worden
 

Financieel toezichthouder worden

Financieel toezichthouder worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
17%
persoonlijkheidskenmerken
2
cursussen
5
 

Wat doet een financieel toezichthouder?

Als financieel toezichthouder ben je eigenlijk een soort controller die aan de andere kant van de tafel zit. Die van de overheid. Je werkzaamheden bestaan uit het afdwingen en garanderen van naleving van wetten en regelgeving aangaande instellingen in de financiële sector en de beurshandel en bij financiële en vastgoedtransacties. Kunnen eventueel verslagen onderzoeken, verifiëren en waarmerken. Heten bijvoorbeeld toezichthouder financial of toezichthouder banken. Afhankelijk van hun specialisatie. Als financieel toezichthouder werk je bijvoorbeeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM houdt toezicht op de financiële markten. Op sparen, beleggen, verzekeren en lenen. Met als doel dat het publiek, het bedrijfsleven en de overheid vertrouwen hebben in de financiële markten. En dat de markten op een duidelijke en eerlijke manier werken.

Persoonlijkheidskenmerken financieel toezichthouder

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van financieel toezichthouder. Bezit jij dezelfde persoonljkheid? Dan is financieel toezichthouder misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Ondernemend Conventioneel

Opleidingen en cursussen financieel toezichthouder

Financieel toezichthouder worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor financieel toezichthouder.

Vacatures financieel toezichthouder

Wil je weten wat een financieel toezichthouder verdient & wat de arbeidsvoorwaarden zijn? Bekijk de vacatures en salarissen.


Is financieel toezichthouder niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1000 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken financieel toezichthouder

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

  • werkzaamheden initiëren en opstarten
  • mensen aansturen en leiden
  • verantwoordelijkheid nemen en dragen
  • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest