Implementatie consultant worden
 

Implementatie consultant worden

Implementatie consultant worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
4%
gemiddeld jaarsalaris
€ 44.000,-
vacatures
36
 

Wat doet een implementatie consultant?

Een implementatie consultant is iemand die veel verstand heeft van (bepaalde) software en over de capaciteiten beschikt van een consultant. Als implementatie consultant krijg je de verantwoordelijkheid voor het realiseren en in gebruik nemen van nieuwe of aangepaste software. Jouw werkzaamheden bepalen in grote mate het succes van de inzet van de software bij klanten en opdrachtgevers. De bedoeling is dat klant met de inzet van de nieuwe software efficiënter en succesvoller zal gaan werken. Met jouw bedrijfskundig inzicht help jij de klant in dit veranderingstraject door advies uit te brengen en soms ook de projectleiding op je te nemen. Als consultant weet je op de juiste manier je opgedane kennis van IT en business management in een goede mix te gebruiken. Soms train je ook de gebruikers van de (te ontwikkelen) software. Waar werken implementatie consultants? Vaak werk je bij opdrachtgevers. Meestal werk in je in dienst van een consultancy bedrijf of als zelfstandige.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van implementatie consultant bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van implementatie consultant. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is implementatie consultant misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van implementatie consultant verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een implementatie consultant bedraagt 4%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een implementatie consultant binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een implementatie consultant?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 44.000,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een implementatie consultant met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend implementatie consultant. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen implementatie consultant

Implementatie consultant worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor implementatie consultant.

Vacatures implementatie consultant

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als implementatie consultant? Bekijk hieronder de vacatures.


Is implementatie consultant niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.