Ingenieur zonne-energie worden
 

Ingenieur zonne-energie worden

Ingenieur zonne-energie worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
€ 53.004,-
vacatures
2
 

Wat doet een ingenieur zonne-energie?

Als ingenieur of engineer zonne-energie zorg jij ervoor dat zonne-energie op kleine en grote schaal geïnstalleerd gaat worden. Als engineer zonne-energie bestaan je werkzaamheden uit het uitvoeren van bouwkundige analyses of evaluaties op locaties m.b.t. energie-efficiëntie en zonne-energieprojecten voor particulieren, commerciële of industriële klanten. Denk bij andere werkzaamheden aan het inmeten van zonnepanelen voor diverse toepassingen en ontwerpen van warmwater- en verwarmingssystemen op zonne-energie in bestaande gebouwen, met toepassing van kennis van energie-eisen van gebouwen, plaatselijk klimaat, zonnetechnologie en thermodynamica. Uitvoeren van inspectie elektrische installatie ten behoeve van uitbreiding en verzwaring. Technische installaties voor zonne-energieprojecten ontwerpen. Overleg en afstemming met onderaannemers. Berekenen van financieel- en energietechnische opbrengsten.


Naar opleidingen en vacatures

Persoonlijkheidskenmerken ingenieur zonne-energie

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van ingenieur zonne-energie. Bezit jij dezelfde persoonljkheid? Dan is ingenieur zonne-energie misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Intellectueel

Toekomst beroep ingenieur zonne-energie

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een ingenieur zonne-energie bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een ingenieur zonne-energie binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen ingenieur zonne-energie

Ingenieur zonne-energie worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor ingenieur zonne-energie.

Vacatures en salarissen ingenieur zonne-energie

Het gemiddeld jaarsalaris van een ingenieur zonne-energie bedraagt € 53.004,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is ingenieur zonne-energie niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken ingenieur zonne-energie

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest