Ingenieur zonne-energie worden
 

Ingenieur zonne-energie worden

Ingenieur zonne-energie worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
5
 

Wat doet een ingenieur zonne-energie?

Als ingenieur of engineer zonne-energie zorg jij ervoor dat zonne-energie op kleine en grote schaal geïnstalleerd gaat worden. Als engineer zonne-energie bestaan je werkzaamheden uit het uitvoeren van bouwkundige analyses of evaluaties op locaties m.b.t. energie-efficiëntie en zonne-energieprojecten voor particulieren, commerciële of industriële klanten. Denk bij andere werkzaamheden aan het inmeten van zonnepanelen voor diverse toepassingen en ontwerpen van warmwater- en verwarmingssystemen op zonne-energie in bestaande gebouwen, met toepassing van kennis van energie-eisen van gebouwen, plaatselijk klimaat, zonnetechnologie en thermodynamica. Uitvoeren van inspectie elektrische installatie ten behoeve van uitbreiding en verzwaring. Technische installaties voor zonne-energieprojecten ontwerpen. Overleg en afstemming met onderaannemers. Berekenen van financieel- en energietechnische opbrengsten.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken ingenieur zonne-energie

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van ingenieur zonne-energie. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is ingenieur zonne-energie misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Intellectueel

Toekomst beroep ingenieur zonne-energie

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een ingenieur zonne-energie bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een ingenieur zonne-energie binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen ingenieur zonne-energie

Ingenieur zonne-energie worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor ingenieur zonne-energie.

Vacatures en salarissen ingenieur zonne-energie

Het gemiddeld jaarsalaris van een ingenieur zonne-energie bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.


Is ingenieur zonne-energie niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken ingenieur zonne-energie

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) ingenieur zonne-energie maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een ingenieur zonne-energie CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!