IT projectmanager worden
 

IT projectmanager worden

IT projectmanager worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
22%
gemiddeld jaarsalaris
€ 57.686,-
vacatures
57
 

Wat doet een it projectmanager?

Als IT projectmanager ben gespecialiseerd in het realiseren van IT-projecten. Werkzaamheden bestaan uit het plannen, initiëren van en leidinggeven aan IT-projecten. Maar denk ook aan het sturen en richting geven aan de werkzaamheden van technisch personeel. Daarnaast dien je te zorgen voor verbinding tussen de zakelijke en technische aspecten van projecten. Als IT projectmanager hoe je daarnaast bezig met het plannen van de stappen binnen het project en evalueren van de zakelijke gevolgen van iedere stap. Tot slot hou je toezicht op de voortgang om te zorgen dat doelen m.b.t. deadlines, eisen en kosten worden gehaald. Niet alleen in de IT komen projectmanagers voor. Ook in sectoren als de techniek en de bouw is er veel vraag naar projectmanagers.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken it projectmanager

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van it projectmanager. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is it projectmanager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Ondernemend Conventioneel

Toekomst beroep it projectmanager

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een it projectmanager bedraagt 22%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een it projectmanager binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen it projectmanager

IT projectmanager worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor it projectmanager.


Is it projectmanager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken it projectmanager

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

  • werkzaamheden initiëren en opstarten
  • mensen aansturen en leiden
  • verantwoordelijkheid nemen en dragen
  • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) it projectmanager maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een it projectmanager CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!