IT projectmanager worden
 

IT projectmanager worden

IT projectmanager worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
22%
gemiddeld jaarsalaris
€ 60.000,-
vacatures
23
 

Wat doet een it projectmanager?

Als IT projectmanager ben gespecialiseerd in het realiseren van IT-projecten. Werkzaamheden bestaan uit het plannen, initiëren van en leidinggeven aan IT-projecten. Maar denk ook aan het sturen en richting geven aan de werkzaamheden van technisch personeel. Daarnaast dien je te zorgen voor verbinding tussen de zakelijke en technische aspecten van projecten. Als IT projectmanager hoe je daarnaast bezig met het plannen van de stappen binnen het project en evalueren van de zakelijke gevolgen van iedere stap. Tot slot hou je toezicht op de voortgang om te zorgen dat doelen m.b.t. deadlines, eisen en kosten worden gehaald. Niet alleen in de IT komen projectmanagers voor. Ook in sectoren als de techniek en de bouw is er veel vraag naar projectmanagers.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van it projectmanager bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van it projectmanager. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is it projectmanager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van it projectmanager verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een it projectmanager bedraagt 22%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een it projectmanager binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een it projectmanager?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 60.000,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een it projectmanager met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend it projectmanager. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen it projectmanager

IT projectmanager worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor it projectmanager.

Vacatures it projectmanager

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als it projectmanager? Bekijk hieronder de vacatures.


Is it projectmanager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.