Operations Engineer worden
 

Operations Engineer worden

Operations Engineer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
22%
gemiddeld jaarsalaris
€ 40.745,-
vacatures
170
 

Wat doet een operations engineer?

Als operations engineer zorg je voor een maximale beschikbaarheid van een netwerk voor bijvoorbeeld internet-, telefonie- en televisiediensten. Je ontwerpt, onderhoudt en vernieuwd de complexe datanetwerken, diensten en toepassingen, binnen de engineering- en capaciteitsrichtlijnen. Werkzaamheden kunnen bestaan uit het oplossen van incidenten, informeren van de organisatie omtrent netwerkstoringen, adviseren over en toetsen van ontwikkelingen en toepassingen voor zowel nieuwe als bestaande diensten en toepassingen, voorbereiden en controleren van netwerkwijzigingen, uitvoeren en coördineren van configuratieaanpassingen en software-upgrades, beheer van netwerken en platformen. Maar denk ook aan het opstellen en beheren van technische documentatie en administratie en het afhandelen van justitiële verzoeken, escalaties, schade-afhandeling en toegangsbeheer. Wordt ook wel een netwerk operations engineer of service operations engineer genoemd. Waar werkt een operator engineer? Vaak bij bedrijven die netwerken beheren voor internet en audiovisuele doeleinden.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken operations engineer

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van operations engineer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is operations engineer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Intellectueel Realistisch Conventioneel

Toekomst beroep operations engineer

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een operations engineer bedraagt 22%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een operations engineer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen operations engineer

Operations Engineer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor operations engineer.

Vacatures en salarissen operations engineer

Het gemiddeld jaarsalaris van een operations engineer bedraagt € 40.745,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is operations engineer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken operations engineer

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) operations engineer maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een operations engineer CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!