Logistiek planner worden
 

Logistiek planner worden

Logistiek planner worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
99%
gemiddeld jaarsalaris
€ 35.241,-
vacatures
121
 

Wat doet een logistiek planner?

Een logistiek planner of planner wegtransport houdt zich bezig met het plannen van een route voor inkomende en uitgaande vracht in vrachtwagenterminals en distributiecentra voor vrachtwagens. Werkzaamheden bestaan onder andere uit het aannemen van orders van de klanten en correcte registratie in het management systeem. Houdt zich daarnaast bezig met het efficiënt plannen van ritten aan de hand van de orders, houd hierbij o.a. rekening met de ladingsgraad, de route zelf en de tijdige levering. Zoekt daar waar mogelijk naar extra lading om lege kilometers te beperken. Heeft contact met de chauffeurs, instrueert en begeleidt hen tijdens de gehele rit. Andere benamingen voor dit beroep zijn transportplanner, chauffeursplanner wegtransport en vrachtagent. Iemand die soortgelijke werkzaamheden uitvoert in een haven heet een medewerker havenlogistiek.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van logistiek planner bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van logistiek planner. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is logistiek planner misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van logistiek planner verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een logistiek planner bedraagt 99%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een logistiek planner binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een logistiek planner?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 35.241,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een logistiek planner met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend logistiek planner. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen logistiek planner

Logistiek planner worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor logistiek planner.

Vacatures logistiek planner

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als logistiek planner? Bekijk hieronder de vacatures.


Is logistiek planner niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.