Supply chain manager worden
 

Supply chain manager worden

Supply chain manager worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
25%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
17
 

Wat doet een supply chain manager?

Letterlijk vertaald betekent supply chain bevoorradingsketen. Als supply chain manager zorg je er voor dat bevoorrading optimaal functioneert. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het opstellen van een inkoopstrategie. Zorgdragen voor de tijdige beschikbaarheid van goederen. Opstellen van afgeleide leveranciersstrategieën voor korte en middellange termijn. Aansturen van inkopers en het inkoopteam. Relaties met toeleveranciers onderhouden, verbeteren of afbouwen. Afsluiten van strategische contracten met leveranciers. Maar denk ook aan activiteiten waarmee kosten worden gedrukt of nauwkeurigheid, klantenservice of veiligheid worden verbeterd. Daarnaast kan een supply chain manager zich bezig houden met het onderzoeken van bestaande procedures of mogelijkheden om activiteiten beter te stroomlijnen. Daarnaast heb je veel contact met salesafdeling. Een supply chain manager wordt soms ook wel een manager ketenbeheer genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van supply chain manager bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van supply chain manager. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is supply chain manager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van supply chain manager verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een supply chain manager bedraagt 25%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een supply chain manager binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een supply chain manager?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een supply chain manager met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend supply chain manager. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen supply chain manager

Supply chain manager worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor supply chain manager.

Vacatures supply chain manager

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als supply chain manager? Bekijk hieronder de vacatures.


Is supply chain manager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.