Teledetectiespecialist worden
 

Teledetectiespecialist worden

Teledetectiespecialist worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
43%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een teledetectiespecialist?

Toepassen van principes en methodes van teledetectie om gegevens te analyseren en problemen op gebieden als beheer van natuurlijke hulpbronnen, stadsplanning of nationale veiligheid op te lossen. Ontwikkelt soms ook zelf nieuwe detectiesystemen, analytische technieken en of nieuwe toepassingen van bestaande systemen. Teledetectie is de techniek om informatie te verkrijgen over voorwerpen door middel van instrumenten die er niet rechtstreeks contact mee maken. Denk bijvoorbeeld aan een radar of het verzamelen van gegevens over het aardoppervlak door middel van bijvoorbeeld satellieten, luchtballonnen en schepen. In het Engels wordt teledetectie remote sensing genoemd. Waar werkt een teledetectiespecialist? Bijvoorbeeld op een universiteit. Op een afdeling die zich bezig houden met onderzoek naar geoscience of remote sensing. Maar een teledetectiespecialist kan ook terecht komen bij een ingenieursbureau of adviesbureau. 

Naar opleidingen en vacatures

Persoonlijkheidskenmerken teledetectiespecialist

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van teledetectiespecialist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is teledetectiespecialist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Intellectueel

Toekomst beroep teledetectiespecialist

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een teledetectiespecialist bedraagt 43%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een teledetectiespecialist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen teledetectiespecialist

Teledetectiespecialist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor teledetectiespecialist.

Vacatures en salarissen teledetectiespecialist

Het gemiddeld jaarsalaris van een teledetectiespecialist bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Geen vacatures gevonden.

Is teledetectiespecialist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken teledetectiespecialist

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) teledetectiespecialist maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een teledetectiespecialist CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!