Brandstofcelingenieur worden
 

Brandstofcelingenieur worden

Brandstofcelingenieur worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
10%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een brandstofcelingenieur?

Als brandstofcelingenieur bestaan je werkzaamheden uit het ontwerpen, evalueren, aanpassen of bouwen van brandstofcelcomponenten of systemen voor transport, vaststaande stations of draagbare toepassing. In een brandstofcel wordt brandstof direct omgezet in elektrische energie. De ontwikkeling van brandstofcellen is een serieus onderzoeksterrein op het gebied van de vervanging van fossiele brandstoffen. Dit is een internationaal onderzoeksterrein en vacatures op dit gebied zijn dan ook vaak in het Engels. Zoals fuel cell engineer. Maar vaak wordt er gevraagd naar een chemical engineer (chemisch technoloog) met verstand van brandstofcellen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van brandstofcelingenieur bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van brandstofcelingenieur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is brandstofcelingenieur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van brandstofcelingenieur verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een brandstofcelingenieur bedraagt 10%. Dat betekent dat de kans klein is dat de taken en werkzaamheden van een brandstofcelingenieur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een brandstofcelingenieur?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een brandstofcelingenieur met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend brandstofcelingenieur. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen brandstofcelingenieur

Brandstofcelingenieur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor brandstofcelingenieur.

Vacatures brandstofcelingenieur

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als brandstofcelingenieur? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is brandstofcelingenieur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & intellectueel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Monteur elektrotechniek
 2. Technisch operator
 3. Laborant
 4. Product engineer
 5. Teeltspecialist

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.