Compressor technicus worden
 

Compressor technicus worden

Compressor technicus worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
91%
gemiddeld jaarsalaris
€ 34.577,-
vacatures
312
 

Wat doet een compressor technicus?

Als compressor technicus bestaan je werkzaamheden uit het installeren van nieuwe perslucht, gas en ademlucht installaties. Onderhoudswerkzaamheden aan perslucht en compressor apparatuur verrichten en storingen verhelpen aan compressorinstallaties. Een compressor verhoogt de druk van een gas. Dat kan lucht zijn maar ook een ander soort gas. Compressoren worden op verschillende manieren toegepast. Bijvoorbeeld in straalmotoren van vliegtuigen, voor het oppompen van banden, bij koelinstallaties, pneumatisch gereedschap en pompen voor industriële doeleinden. Als compressor technicus ben je meestal gespecialiseerd in specifieke apparaten en machines die ook gebruik maken van compressoren. Zoals koelinstallaties. Je heet dan geen compressormonteur maar een koelmonteur.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken compressor technicus

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van compressor technicus. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is compressor technicus misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Conventioneel

Toekomst beroep compressor technicus

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een compressor technicus bedraagt 91%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een compressor technicus binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen compressor technicus

Compressor technicus worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor compressor technicus.

Vacatures en salarissen compressor technicus

Het gemiddeld jaarsalaris van een compressor technicus bedraagt € 34.577,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is compressor technicus niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken compressor technicus

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

  • fysiek werk
  • werk waarbij je vuil kan worden
  • machines of apparatuur bedienen
  • in de natuur en/of met dieren werken
  • buiten zijn
  • voertuigen besturen

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) compressor technicus maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een compressor technicus CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!