Agrarisch loonwerker worden
 

Agrarisch loonwerker worden

Agrarisch loonwerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
87%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
25
 

Wat doet een agrarisch loonwerker?

Als agrarisch loonwerker ben je eigenlijk een chauffeur en operator van landbouwmachines. Je werkzaamheden bestaan uit besturen en bedienen van boerderijapparatuur om grond te bewerken en gewassen te planten, te telen en te oogsten. Denk aan taken uitvoeren als het verpakken van gewassen of hooi. Of vaste apparatuur bedienen om taken uit te voeren na de oogst, zoals pellen, schillen, dorsen en ontpitten. Als agrarisch loonwerker ben je meestal in dienst bij een loonbedrijf. Dat is een bedrijf dat machines en vakmensen verhuurt aan allerlei bedrijven. Vaak zijn dat landbouwbedrijven, maar steeds vaker ook bij projecten aan de weg of aan het water.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van agrarisch loonwerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van agrarisch loonwerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is agrarisch loonwerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van agrarisch loonwerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een agrarisch loonwerker bedraagt 87%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een agrarisch loonwerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een agrarisch loonwerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een agrarisch loonwerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend agrarisch loonwerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen agrarisch loonwerker

Agrarisch loonwerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor agrarisch loonwerker.

Vacatures agrarisch loonwerker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als agrarisch loonwerker? Bekijk hieronder de vacatures.

Vacatures konden niet opgehaald worden, probeer het later nog eens of ga nu naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is agrarisch loonwerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.