Agrarisch medewerker worden
 

Agrarisch medewerker worden

Agrarisch medewerker worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
75%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
16
 

Wat doet een agrarisch medewerker?

Als agrarisch medewerker of medewerker akkerbouw werk je voor een boerenbedrijf. De werkzaamheden verschillen per bedrijfstype en zijn vrijwel altijd divers. Je werkzaamheden kunnen bestaan uit het handmatig planten, telen en oogsten van groenten, fruit, noten en veldgewassen. Vaak met gebruik van handgereedschap. Zoals spades, troffels, schoffels, stampers, snoeizagen, scharen en messen. Taken kunnen ook bestaan uit het omspitten en bemesten van de grond. Gewassen verplaatsen, wieden, uitdunnen of snoeien. Maar ook het irrigeren van land of het gebruik van pesticiden kan een taak zijn. Of het schoonmaken, inpakken en laden van geoogste producten. Sommige agrarische medewerkers gebruiken trekkers en andere voertuigen voor het bewerken van het land. Hiervoor wordt dan vaak wel een rijbewijs gevraagd. Werkzaamheden kunnen ook bestaan uit het repareren en maken van hekken en gebouwen. Bij een boerenbedrijf kun je ook met dieren werken. Je moet dan vaak helpen met het schoonmaken van stallen, voeren, melken en verzorgen van dieren zoals varkens en koeien. Voor dit beroep zijn er diverse benamingen. Zoals medewerker groenteteelt en landbouw, fruitplukker, medewerker gewassen en landbouw, dagloner gewassen, agrarisch medewerker buitenteelt, oogst medewerker. Een agrarisch medewerker op een boerenbedrijf met dieren wordt vaak ook een medewerker veehouderij genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van agrarisch medewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van agrarisch medewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is agrarisch medewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van agrarisch medewerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een agrarisch medewerker bedraagt 75%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een agrarisch medewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een agrarisch medewerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een agrarisch medewerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend agrarisch medewerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen agrarisch medewerker

Agrarisch medewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor agrarisch medewerker.

Vacatures agrarisch medewerker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als agrarisch medewerker? Bekijk hieronder de vacatures.

Vacatures konden niet opgehaald worden, probeer het later nog eens of ga nu naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is agrarisch medewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.