Antennebouwer worden
 

Antennebouwer worden

Antennebouwer worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
15%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
4
 

Wat doet een antennebouwer?

Als antennebouwer of monteur zendmasten zorg je er voor dat iedereen kan bellen en mobiel internetten. Hiervoor plaats en onderhoud je antennes en zendmasten. Zowel in speciaal daarvoor aangelegde masten of bijvoorbeeld masten van hoogspanningskabels. Maar ook op de grond en op het dak van gebouwen. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het installeren van antennes en zendmasten, upgraden van bestaande apparatuur, installeren van softwarematige updates, installeren van hardwarematige updates, aanleggen van verbindingen zowel in als naar de zendmast toe, uitrichten van zend-/ontvangstapparatuur, trekken van bekabeling. Dit is een zeer afwisselende baan en je komt op veel verschillende plekken terecht. Je moet geen hoogtevrees hebben. Een monteur zendmasten of antennebouwer wordt soms ook een field engineer genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van antennebouwer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van antennebouwer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is antennebouwer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van antennebouwer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een antennebouwer bedraagt 15%. Dat betekent dat de kans onder gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een antennebouwer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een antennebouwer?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een antennebouwer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend antennebouwer. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen antennebouwer

Antennebouwer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor antennebouwer.

Vacatures antennebouwer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als antennebouwer? Bekijk hieronder de vacatures.


Is antennebouwer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.