Consulent relatiebemiddeling worden
 

Consulent relatiebemiddeling worden

Consulent relatiebemiddeling worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een consulent relatiebemiddeling?

Voor het vinden van een levenspartner maken veel mensen tegenwoordig gebruik van datingsites en andere online toepassingen. Maar er zijn ook genoeg mensen die voor het vinden van een partner geholpen willen worden door een consulent of coach. Als consulent relatiebemiddeling zorg je er voor dat je een kandidaat goed leert kennen alvorens je hem of haar aan andere kandidaten voorstelt. Ook adviseer je kandidaten over wat mogelijk is en bij hem of haar past. Samen en in opdracht van een kandidaat ga je op zoek naar die ene andere partner. Voor dit werk moet je goed kunnen luisteren, ben je inventief, wil je mensen graag helpen en ben je integer. Een consulent relatiebemiddeling wordt ook wel een relatieconsulent en relatiecoach genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van consulent relatiebemiddeling bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van consulent relatiebemiddeling. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is consulent relatiebemiddeling misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van consulent relatiebemiddeling verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een consulent relatiebemiddeling bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een consulent relatiebemiddeling binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een consulent relatiebemiddeling?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een consulent relatiebemiddeling met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend consulent relatiebemiddeling. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen consulent relatiebemiddeling

Consulent relatiebemiddeling worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor consulent relatiebemiddeling.

Vacatures consulent relatiebemiddeling

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als consulent relatiebemiddeling? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is consulent relatiebemiddeling niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Docent
 2. Trainer
 3. Pedagogisch medewerker
 4. Remedial teacher
 5. Vertaler

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.