Beeldend therapeut worden
 

Beeldend therapeut worden

Beeldend therapeut worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
0%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een beeldend therapeut?

Wil jij beeldend therapeut worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor beeldend therapeuten. Maar wat doet een beeldend therapeut eigenlijk? Een beeldend therapeut is eigenlijk een creatief therapeut, gespecialiseerd in beeldende vormgeving. Zoals schilderen, boetseren en fotograferen Als muziektherapeut bied je behandeling, begeleiding en ondersteuning aan cliënten. Dat kan zowel in groepsverband als individueel. Beeldende therapie wordt bijvoorbeeld ingezet als middel bij angst, depressie en bij emotionele verwerking. Als beeldend therapeut behandel je mensen met een hulpvraag met behulp van beeldende activiteiten. Tijdens de behandeling help je cliënten met de verwerking of acceptatie van hun problemen. Dit doe je niet alleen door met de cliënt te praten maar ook door ervaringsgericht, d.m.v. schilderen of bijvoorbeeld tekenen te werken. Waar werkt een beeldend therapeut? Als beeldend therapeut kun je werken in zorginstellingen zoals een ziekenhuis, verpleeghuis, verzorgingshuis of een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Maar je kunt ook werken in opdracht van bedrijven of particulieren.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van beeldend therapeut bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van beeldend therapeut. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is beeldend therapeut misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van beeldend therapeut verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een beeldend therapeut bedraagt 0%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een beeldend therapeut binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een beeldend therapeut?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een beeldend therapeut met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend beeldend therapeut. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen beeldend therapeut

Beeldend therapeut worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor beeldend therapeut.

Vacatures beeldend therapeut

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als beeldend therapeut? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is beeldend therapeut niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Docent
 2. Trainer
 3. Pedagogisch medewerker
 4. Remedial teacher
 5. Vertaler

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.